Ik pak niet snel een thriller op, maar er was geen ontsnappen aan: ie-de-reen had het over A good girl’s guide to murder (in het Nederlands verschenen onder de naam Moordgids voor lieve meisjes). Ik was dan ook ontzettend nieuwsgierig geworden of dit boek de hype echt waard is. Op Kobo Plus staat de Engelse versie en een beetje terughoudend begon ik met lezen. Maar al vanaf de eerste bladzijde wist ik dat ik het boek fenomenaal ging vinden.

In het dorpje Little Kilton gebeurde 5 jaar geleden een verschrikkelijk voorval: het populaire meisje Andie Bell werd vermist en de vermoedelijke dader was haar vriendje Sal Singh die de moord bekende via een sms en daarna zelfmoord pleegde. Alleen heeft men nooit het lichaam van Andie gevonden, maar het onderzoek werd toch afgesloten. Pippa is echter vastbesloten om de zaak te onderzoeken voor een schoolproject. Ze is er rotsvast van overtuigd dat Sal nooit de dader kan zijn geweest. Met behulp van Sal’s broer gaat ze op onderzoek uit om de onschuld van Sal te bewijzen.

Het boek heeft een heel uniek formaat. Het verhaal wordt namelijk verteld in de vorm van logboeken van Pip, transcripten van interviews, krantenartikels… Deze manier van vertellen werkt heel goed en als lezer heb je het gevoel dat je middenin het onderzoek belandt.

Het verhaal zelf zit heel knap in elkaar. Als lezer weet je nooit helemaal zeker wie de moordenaar is. Bovendien was ik ook een beetje bang voor losse eindjes of plotholes, maar alle puzzelstukjes zaten perfect ineen! Geen onlogische handelingen, geen rare gedachtenkronkels van het hoofdpersonage, alles was heel goed doordacht en heel logisch neergezet.

Het verhaal weet van begin tot einde de spanning hoog te houden. Als lezer ontrafel je de geheimen langzamerhand, maar toch weet je nooit helemaal zeker wie de dader is. Bovendien vond ik Pippa en Ravi ook enorm innemende personages en hield ik ervan hoe Pippa omging met vooroordelen en racisme.

Titel: A Good Girl’s Guide to Murder | Auteur: Holly Jackson | Uitgeverij: Delacorte Press | Genre: thriller | Pagina’s: 400  | Beoordeling: 4,5/5

A Good Girl’s Guide to Murder verdient oprecht alle lof die het krijgt. De mysterieuze sfeer sleept je moeiteloos doorheen het verhaal en de spanning zit van het begin tot het einde goed. Het is echt een spectaculair verhaal met een goed ontvouwen plot. Kortom, A Good Girl’s Guide to Murder is een verhaal om je vingers van af te likken.

Liefs,

Rani

1 reactie op Booktalk | A Good Girl’s Guide to Murder (A Good Girl’s Guide to Murder #1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.