Wat gaat de tijd toch snel (en voel ik mij echt oud worden!). Het begin van een nieuwe maand betekent steevast een terugblik op de vorige maand. Ik kan gelukkig zeggen dat het mij best goed af gaat om 4 boeken op een maand te lezen. Ik heb ook ook de tijd getrokken om uren in mijn bed al lezend te vertoeven en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Het begin van de oktober begon ik met een boek van Nederlandse bodem: De Zwendelprins van Rima Orie. Een fantasyverhaal dat zich afspeelt in een Oosterse setting en die setting is dan ook helemaal tot leven gekomen! Helaas wisten het plot en de personages mij niet helemaal te overtuigen en bleef ik een tikkeltje teleurgesteld achter. 

Verder las ik ook Onder Moeders Vleugels (Little Women) en het verhaal wist mij te verrassen. De wijsheden en de warmte van de personages smolten mijn hart helemaal. Ik had bovendien een leuke versie gelezen zonder ouderwetse woorden waardoor het verhaal ook nog eens vlot weg las. 

De beer en de nachtegaal is het eerste deel uit de Winternacht trilogie en had mij helemaal in zijn macht. Het verhaal neemt je mee naar Rusland in een duister, sprookjesachtige setting met fenomenaal uitgewerkte personages. Natuurlijk dook ik meteen in het tweede deel Het meisje in de toren maar over dit tweede deel was ik iets minder enthousiast. Vooral de opbouw van het verhaal was een beetje rommelig waardoor ik wat minder kon genieten van het verhaal. 

De teller van gelezen boeken in 2020 staat voorlopig op 45 boeken! Ik heb nog enkele dagen vrij in november en december en die hoop ik al lezend door te brengen.

Liefs

Rani 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.