Net zoals vele anderen was ik vroeger een enorme Twilight fan. Het iconische liefdesverhaal van Bella en Edward had mij zo hard betoverd dat ik er 15 jaar geleden een beetje geobsedeerd door raakte. Na al die jaren is mijn vlam voor Twilight wat gedoofd, maar mijn jeugdsentiment speelde toch op toen bekend werd gemaakt dat er een nieuw boek ging uitkomen! Bovendien moet het gezegd worden, wat een knappe prestatie om Midnight Sun te vertalen en publiceren op maar 3 maanden tijd!

In Midnight Sun volgen we het Twilight verhaal vanuit het perspectief van Edward Cullen. Wanneer hij Bella Swan ontmoet, kan hij niet stoppen met aan haar te denken. Zij is de meest intrigerende persoon die hij ontmoet heeft in zijn leven. Moet hij toegeven aan de liefde ook als dat betekent dat hij Bella in gevaar brengt?

Na 15 jaar leren we Edward beter kennen: we hebben eindelijk toegang tot zijn gedachten. En die waren niet altijd zo fraai om te lezen. Vooral in het begin zijn die gedachten enorm donker en duister. Hij kan alleen maar denken aan het vermoorden van de onweerstaanbare Bella. Eenmaal hij zijn moordlustige gevoelens wat beter in bedwang kan houden, merkt hij dat hij verliefd op haar begint te worden. En daar ging het mis voor mij: zijn verliefdheid. Zijn gedachten en gevoelens voor haar neigden naar het obsessieve toe en het werd gewoonweg creepy. Hij gedroeg zich gewoon als een griezelige stalker en daar is echt niets romantisch aan. Verre van. 

Het plot is natuurlijk hetzelfde als Twilight, maar het tempo van het verhaal ligt enorm traag. Bovendien is Edward doodsaai. Zijn gedachten zijn repetitief waardoor het verhaal na een tijd gewoon echt saai werd. Voor zover ik mij kan herinneren was Bella helemaal niet zo saai. Edwards onophoudelijke monoloog van zelfhaat, er kwam maar geen einde aan! Edward is in een tweestrijd met zichzelf verwikkeld: aan de ene kant heb je zijn bloeddorst en aan de andere kant zijn gevoelens voor Bella. Ik snapte zijn innerlijke strijd wel, maar toch kon ik mij niet helemaal inleven in hem doordat iedere keer hetzelfde werd gezegd door middel van omslachtige zinnen. Het werd gewoonweg vervelend. 

Wat ik dan wel interessant vond was de familie Cullen. We krijgen eindelijk wat meer details omtrent de Cullens. Vooral Edwards band met Alice, daar kon ik niet genoeg van krijgen. Haar gave om visioenen te zien en de uitwerking daarvan is mooi op papier gezet, al wou ik nog net dat tikkeltje meer van lezen. 

Titel: Midnight Sun | Auteur: Stephenie Meyer  | Uitgeverij: Van Goor | Genre: fantasy | Pagina’s: 672 | Mijn beoordeling: 2/5

Midnight Sun heeft mijn hartje helaas niet sneller doen slaan. Ik ben natuurlijk op die 15 jaar veranderd en mijn smaak ook. En wel, Midnight Sun was het gewoon niet voor mij, ik kon gewoon niet langs de problematische kant van het verhaal heen kijken. En hoewel je als lezer meer inzicht krijgt in Edward, is hij in mijn ogen niet tot leven gekomen (hihi, snap je?) in het verhaal. Kortom, Midnight Sun voldeed niet aan mijn verwachtingen en ondanks nieuwe inzichten in het Twilight universum, kon het verhaal mij niet bekoren. 

Liefs,

Rani 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.