Ik heb mij voorgenomen om meer boeken van eigen bodem te lezen. Met deze zwoele zomerse temperaturen vond ik het de perfecte gelegenheid om een feelgood te lezen. Op Kobo Plus zag ik Leef, Lach, Loch van Vanessa Gerrits staan en ik had een voorgevoel dat ik het verhaal heel tof zou vinden. Wat bleek? Ik was er weg van! 

De 23-jarige Esme Dries is een eerstejaars studente die laat aan haar studies is begonnen. Haar inmiddels ex-vriendje had haar namelijk verhinderd om te studeren. Nu hun relatie gedaan is, kan Esme eindelijk met haar droomstudie toerisme beginnen. Ze kijkt er al naar uit om haar stage te volgen in het zonnige Egypte. Door omstandigheden kan ze echter geen stage lopen in Egypte en komt ze terecht in Drumnadrochit in Schotland, de laatste plek op aarde waar ze haar stage wou lopen. Bovendien ontvangt haar norse stagebegeleider Rory haar niet met open armen. Maar Esme laat zich niet doen en zet alles op alles om zich te bewijzen en gaat vol goed moed aan de slag op haar stageplek. 

Vanessa Gerrits hanteert een vlotte schrijfstijl waarin veel verwijzingen naar pop-culture in verwerkt zijn en het verhaal leest enorm vlot. Het verhaal speelt zich af in Drumnadrochit, niet ver van Loch Ness en de setting is echt helemaal tot leven gekomen: van het druiligere weer tot het gezellige dorpje Drumnadrochit met zijn charmante inwoners. Gerrits heeft de Schotse setting knap weten neer te zetten.  

Het plot was weliswaar een tikkeltje voorspelbaar, maar totaal niet vervelend. Ik moet wel bekennen dat ik niet helemaal begreep waarom Esme wou verzwijgen dat ze in Schotland zat. Ondanks de hele uitleg, kon ik haar beweegredenen niet helemaal vatten en dat bleef een beetje knagen doorheen het verhaal. Het kwam een beetje over op mij als een onnodig gecompliceerde verhaallijn. Nu, dit is wel ik die wat aan het muggenziften ben. 😉

Het hoofdpersonage Esme is iemand die niet snel bij de pakken blijft zitten en zich ook helemaal niet laat doen. Ondanks haar moeilijk verleden met haar ex-vriendje staat ze heel positief in het leven. De norse Rory vormde een mooi tegengewicht voor haar positiviteit en hun band was dan ook mooi uitgewerkt. 

Titel: Leef, lach, loch | Auteur:  Vanessa Gerrits | Uitgeverij: Loft books | Genre: feelgood| Publicatie: 23 juli 2020| Mijn beoordeling: 4/5

Kortom, deze luchtige feelgoodroman bevat romantiek waar je van gaat zwijmelen. Voeg daar nog een grote portie humor en een vlotte pen aan toe en je hebt alle ingrediënten die dit een fantastische feelgood maken. Ik kijk al uit naar het volgende deel! 

Liefs,

Rani 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.