Het Mes van de Sluipmoordenaar is de prequel van de Glazen Troon serie. Ik ben enorme fan van de Glazen Troon, dus ik was dan ook benieuwd naar de voorgeschiedenis van Celaena. Het boek bevat 5 novelles waarin we eindelijk meer te weten komen over Celaena voordat ze in Endovier als gevangene terechtkwam. Meestal kunnen prequels en novelles mij niet bekoren, dus heel hoge verwachtingen had ik eerlijk gezegd niet. Gelukkig wist deze prequel mij alsnog aan te spreken.

Celaena Sardothien is nog maar zestien jaar oud en is al Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Ze is de protegee van Arobynn Hamel en in diens opdracht wordt ze gestuurd voor een missie samen met haar college Sam Cortland, die ze de ogen kan uitkrabben. Tijdens die missie begint ze Sam meer te vertrouwen, maar ze gaan lijnrecht in tegen het beleid van Arobynn en dat verraad wordt bestraft…

In deze 5 novelles volgen we Celaena op vijf verschillende missies die meer onthullen over de voorgeschiedenis van Celaena. Tijdens het lezen van De Glazen troon bleven er nog onbeantwoorde vragen over haar relaties met andere personages en daar krijgen we nu eindelijk antwoorden op. Zelf was ik het meest nieuwsgierig naar Sam omdat hij zo vaak is opgebracht geweest in de reeks. En ik ben niet teleurgesteld geweest, want hij is zo ontzettend boeiend en intrigerend. Al wou ik eigenlijk nog nét wat meer van hem lezen, maar Maas kan soms wreed zijn.  

Zoals we kunnen verwachten van Maas zijn het allemaal spannende verhalen waarin we Celaena volgen in haar avonturen van verre eilanden tot de woestijn.  De verhalen zijn ook niet langdradig en de personages zijn allemaal voldoende uitgediept. Vooral de personageontwikkeling van Celaena is mooi neergezet en haar veranderende gevoelens voor Sam wist Maas mooi over te brengen. 

Titel: Het mes van de sluipmoordenaar | Auteur: Sarah J. Maas | Uitgeverij: Boekerij | Genre: fantasy | Pagina’s: 400 | Mijn beoordeling: 4/5

Kortom, het Mes van de Sluipmoordenaar geeft je eindelijk meer achtergrond over het leven van Celaena voordat ze in Endovier terechtkwamHet was heerlijk om terug ondergedompeld te worden in deze bijzondere wereld en enkele bekende personages tegen te komen. Bij aankoop van Het mes van de sluipmoordenaar krijg je trouwens een verzamelbox met artwork van Charlie Bowater. Heel tof gedaan van de uitgeverij! 

Liefs,

Rani

2 reacties op Booktalk | Het Mes van de Sluipmoordenaar (De Glazen Troon #0,1 – 0,5)

    • Hey Chiara, ik hoop echt dat je nog eens herbegint! Het is echt een prachtige serie en ik kan er alleen maar vol lof over zijn! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.