Enkele jaren geleden had Sigrid mij Mijn versie van jou aangeraden. Zij vond het een geweldig boek en ik wist dat ik het ooit ook eens wou lezen. Maar zoals het altijd gaat bij ons bij Book Buddies wordt er veel uitgesteld en pas na 2 jaar heb ik mij eindelijk gewaagd aan het boek. Vond ik het de moeite waard?

Drie jaar geleden verhuisde de biseksuele Tanner Scott van Californië naar het religieuze Utah. In de stad waar hij woont, is een grote Mormoonse gemeenschap die streng gelovig zijn. Samen met zijn familie heeft hij besloten om zijn geaardheid verborgen te houden. Eenmaal hij zijn diploma heeft, wil hij gaan studeren aan een universiteit buiten het religieuze Utah. 

Samen met zijn beste vriendin Autumn volgt Tanner een cursus op school waar alle leerlingen een boek schrijven. Er wordt bekend gemaakt dat ze een mentor krijgen, Sebastian, die vorig jaar ook deelnam aan de schrijverscursus en zijn debuut binnenkort gaat uitbrengen. Maar voor Tanner goed en wel begonnen is aan zijn boek, kan hij alleen nog maar aan Sebastian denken…

Het schrijversduo Christina Hobbs en Lauren Billings schrijven samen onder de naam Christina Lauren. Ik was verrast om dit te ontdekken na het lezen, want ik dacht echt dat dit boek door één persoon was geschreven. In Mijn versie van jou volgen we Tanner die gevoelens krijgt voor Sebastian, de zoon van de bisschop. Tanner is een vrij nerveuze jongeman die ook heel eerlijk voor zijn gevoelens uitkomt bij Sebastian die soms nogal voor ongemakkelijke situaties zorgt. Sebastian komt uit een streng gelovig gezin dat vasthoudt aan traditionele waarden. 

Doorheen het verhaal zien we de romance bloemen tussen de twee jongens. Ik moet bekennen dat ik de aantrekkingskracht niet altijd voelde doorheen het verhaal omdat het nogal verliefdheid op het eerste gezicht was bij Tanner, en ik toch wat die emotionele band miste tussen de twee personages.

Hun relatie loopt niet bepaald over rozen. Sebastian heeft het moeilijk om zijn geaardheid te accepteren wegens zijn religieuze achtergrond en we zien hem worstelen tussen zijn gevoelens voor Tanner en zijn familie met wie hij heel hecht is. Sebastians interne conflict vond ik daarentegen wel heel mooi (en pijnlijk) weergegeven, je voelt zijn pijn. En al voelde het plot nogal generisch en voorspelbaar aan, dat nam niet weg dat je ontzettend veel gevoelens ervaart tijdens het lezen. 

Titel: Mijn versie van jou | Auteur: Christina Lauren | Uitgeverij: Uitgeverij Q | Genre: fictie | Pagina’s: 312 | | Mijn beoordeling: 3,75/5

Mijn versie van jou is een pakkend liefdesverhaal verhaal met bijhorende vlinders die je voelt tijdens het lezen met een onderliggende diepgaande boodschap. De personages zijn echt tot leven gekomen, met hun bijhorende frustraties en gevoelens, al voelde ik niet altijd de chemie tussen hen. Ik vind het trouwens bewonderenswaardig dat er achteraan een lijst is opgenomen met onder andere LGBTQ+ boeken, films en websites!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.