De zomer komt alsmaar dichterbij en zo ook releases van enkele boeken waar ik reikhalzend naar uitkijk. Ik kan echt niet wachten om deze boeken te lezen in de zomer. Maar ook voor het najaar heb ik al enkele boeken op het oog, al zullen er waarschijnlijk nog veel toegevoegd worden aan mijn tbr-lijstje eenmaal de najaarscatalogi worden gepubliceerd.

Op 14 juli wordt Rood, wit en koningsblauw door uitgeverij Zomer & Keunig uitgebracht. Deze is al langer uit in het Engels en ik ben nog aan het twijfelen welke versie ik ga lezen..

Evenals op 14 juli verschijnt Het mes van de sluipmoordenaar. Dit is de prequel op de Glazen Troon van Sarah J. Maas waarin we meer te weten komen over het verleden van Celaena en haar relatie met Sam.

Op 4 augustus verschijnt een nieuw deel uit de Twilight serie: Midnight Sun uitgegeven door Van Goor. Deze keer wordt het eerste Twilight verhaal vanuit het perspectief van Edward Cullen verteld. Ik was vroeger een diehard fan van Twilight, maar ik moet bekennen dat ik geen gat in de lucht sprong toen het nieuws werd bekendgemaakt. Ach, ik begin toch nieuwsgierig te worden dus ik wil het wel een kans geven.

Op 25 augustus komt Het negende huis van Leigh Bardugo uitgegeven door Boekerij. Ik heb intens genoten van De Grisha trilogie en de Kraaien duologie, dus ik ben heel benieuwd naar een nieuw verhaal!

Verder zag ik dat de Vuur & As trilogie word heruitgegeven in paperback op 1 september door Luitingh-Sijthoff. Aangezien de paperbacks dan maar ieder 11 euro kosten, ga ik ze mij misschien wel aanschaffen. Mijn lokale bib heeft deel 1 (deel 2 en 3 niet!), dus misschien moet ik die eerst eens lezen om een voorproefje te krijgen.

In het najaar wordt De Nederlandse vertaling van The gentlemen’s Guide to Vice and Virtue van Mackenzi Lee door Blossom Books uitgebracht. Deze staat eigenlijk al jaren op mijn tbr, dus hopelijk ga ik deze binnen enkele maanden eens lezen! Verder komt ook de vertaling A Curse so Dark and Lonely door Blossom Books uit. Ik ben benieuwd naar deze hervertelling van Belle en het beest!

In oktober verschijnt ook Shine bij Best of YA. Dit is een boek over de K-pop wereld geschreven door Jessica Jung. Zij is een voormalig lid van Girls’ Generation, één van de grootste girlsband in K-pop. Ik ben zelf al bijna 10 jaar fan van K-pop, dus ik ben heel erg benieuwd naar haar verhaal. Verder is mijn interesse ook een beetje gewekt voor het fantasy-verhaal Among the Beasts & the Briars dat ook uitkomt bij Best of YA.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.