Jep, je ogen bedriegen je niet! Ik heb tot nu toe echt nog maar 5 boeken gekocht! Eigenlijk vind ik dat wel iets om trots op te zijn, want normaal gesproken koop ik veel meer. Welke boeken heb ik gekocht en hoe is het mij gelukt om zo weinig boeken te kopen?

In februari kocht ik De Wrede Prins en De Kleuren van Licht. In maart heb ik Vrees & Wraak, Nimmernacht en Huis van Aarde & Bloed (die ik ben vergeten te fotograferen) aangeschaft. In de maand mei heb ik Godsgraf gekocht. Verder heb ik ook De Vijfpuntige Ster als recensie-exemplaar van Clavis gekregen. En gisteren heb ik vernomen dat ik De Ballade van Slangen en Zangvogels via Hebban heb gewonnen (deze zal ik in de loop van volgende week krijgen 😀 ).

Goed, hoe is mij dat gelukt? Voor de duidelijkheid, ik heb mezelf geen regels opgelegd inzake de aankoop van boeken. Het is gewoon zo gelopen. Persoonlijk vind ik dat ik vrij goed ben in het inschatten van boeken die ik wil aankopen en waarvan ik ga genieten. Al moet ik toegeven dat ik vaker dan eens de bal heb misgeslagen (*kuch kuch De wrede prins*). Maar over het algemeen ben ik daar goed in… :p

Een eerste reden is die maand dat ik in Cambodja zat. Gedurende die maand had ik alleen mee wat in mijn koffer zat en heb ik – dit moet ik eerlijk toegeven – nauwelijks mijn (fysieke) boeken gemist. Toen ik terug thuis kwam zijn mijn ogen geopend over minimalisme en de consumptiemaatschappij waarin we leven. Ik probeer nu gewoon niet afhankelijk te zijn van te veel spullen en daar mijn geluk door te bepalen. Maar natuurlijk brengen boeken mij joy (à la Marie Kondo), dus laat ik mezelf toe om boeken te kopen. Het is nog wat zoeken naar een evenwicht, maar vroeger rechtvaardigde ik al mijn aankopen van boeken door mezelf te overtuigen dat het noodzakelijk was voor de blog. Ondertussen weet ik wel beter en ben ik kritischer geworden in mijn boekenkeuze.

Ten tweede ben ik aan het herlezen geslagen. Ik had vroeger al eens aangegeven dat ik dolgraag een heel deel boeken wou herlezen, maar dat So many books, so little time altijd roet in het eten gooide. Omdat het de laatste maanden raar was, voelde ik de nood om terug te grijpen naar boeken die mij altijd een warm gevoel geven. Ik moet toegeven dat het ontzettend genieten is om boeken te herlezen. Verder vind ik het ook tof om te zien dat andere bloggers zich ook proberen in te houden (met vallen en opstaan 😉 ).

Natuurlijk heb ik nog steeds boeken op mijn verlanglijstje staan, zolang ik er heel diep over nadenk, ga ik mezelf toestaan om boeken te kopen. Geen impulsaankopen mee! Zo staat al geruime tijd heel hoog op mijn verlanglijstje De ijzige verloofde! En er zijn ook nog tal van boeken die binnenkort uitkomen waarvan ik een deel waarschijnlijk ook in mijn bezit wil hebben. Verder zou ik ook nog eens naar mijn lokale bib kunnen gaan, maar ik vind dat ze daar wat achter staan met hun aanbod (ja, vorig jaar zei ik dat hun aanbod mij nog bekoren, echter heb ik die mening moeten bijstellen).

Hoeveel boeken hebben jullie in 2020 al gekocht?

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.