De hele Hof van Doorns en Rozen serie is ontzettend verslavend. Eenmaal je begint, kun je met geen mogelijkheid stoppen. In het vorige deel kwam de dreiging van het vijandelijke elfiderijk Hybern dichterbij die de wereld wil overnemen. Het derde deel belooft een epische slagveld!

Na het verraad van Tamlin en Lucien is Feyre terug waar het verhaal begon: het Lentehof. Maar Feyre heeft snode plannen en is van plan om het Lentehof van binnenin schade te brengen en informatie in te winnen over de vijand. Maar ze speelt een gevaarlijk spelletje, want de vijand deinst voor niets terug. Feyre en Rhysand roepen de hulp van de Edelheren in, maar wie kunnen ze vertrouwen?

De spanning neemt al van het begin van het verhaal toe wanneer Feyre in het Lentehof infiltreert. Vooral daaruit blijkt hoe Feyre gegroeid is naar een zelfzeker en dapper personage want ze heeft haar plannetjes mooi uitgedokterd. Alleen ging het daarna wat bergaf voor mij. Het vele politieke gekonkel van de Edelheren kon mij eigenlijk niet heel veel boeien en voelde soms als overbodig aan. Daarentegen was het wel leuk om eindelijk de Edelheren beter te leren kennen, al bleef het nogal aan de oppervlakte.

In het vorige deel was ik ontzettend gek van Feyre en Rhysand en ik vond hun dynamiek heel knap neergezet. Ook in dit boek is er genoeg van hun romantiek te zien, maar in dit deel kon hun relatie mij minder schelen. De magie van hun liefde was er een beetje af en ik had minder voeling met hen als koppel.

De actie volgt zichzelf razendsnel op en de spanning is doorheen het boek aanwezig. Er zijn tal van plottwists aanwezig waardoor je van de ene verbazing in de andere valt. Het plot is heel ingenieus uitgewerkt waardoor je als lezer het boek niet kunt neerleggen. Daar bovenop zijn de personages ook allemaal prachtig beschreven waardoor je met ze allemaal voeling hebt. Het enige probleem dat ik heb is dat de strijd tegen Hybern een beetje ondermaats was. Er waren wel verrassingen, maar het wow-effect miste waardoor het strijdgewoel niet helemaal tot zijn recht kwam.

Titel: Hof van Vleugels en Verwoesting | Auteur: Sarah J. Maas | Uitgeverij: Best of YA | Genre: fantasy | Pagina’s: 613 | Verschijningsdatum: 02/05/2017 | Beoordeling: 4/5

Hof van Vleugels en Verwoesting is wederom een heel sterk boek. Het verhaal zit solide ineen met tal van plottwists waarbij je mond open valt. Alle personages zijn prachtig ontwikkeld waarbij Maas ook de nodige aandacht heeft besteed aan hun achtergrondverhalen. Er zijn echter nog enkele onafgewerkte verhaallijnen, dus ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.