De laatste tijd ben ik nog eens boeken aan het herlezen en ik beleef er ontzettend veel plezier aan. Zo ben ik opnieuw in de Hof van Doorns en Rozen serie gedoken. Ik heb nooit een recensie geplaatst van het tweede deel dus bij deze breng ik daar eindelijk eens verandering in!

Feyre heeft weliswaar de gruwelheden van Amaranda overleefd en is terug bij haar geliefde Tamlin in het Lentehof. Maar ze is er niet helemaal bovenop en heeft te kampen met nachtmerries die haar de gebeurtenissen van Onder De Berg telkens opnieuw doen herleven. Maar ook Tamlin heeft te maken met zijn eigen demonen waardoor hij heel beschermend is tegenover Feyre. Daar bovenop vreest Feyre het moment dat Rhysand hun verbintenis wil inlossen waarbij ze noodgedwongen één week per maand moet doorbrengen in het Nachthof…

De schrijfstijl van Maas is natuurlijk zoals haar andere heel boeken heel vlot en levendig. Je wordt altijd moeiteloos in haar boeken getrokken. Deze keer leren we tevens wat meer over het elfiderijk Prythian en krijgen we zelfs een inkijk in twee andere Hoven. Maas weet perfect hoe ze de Hoven moet beschrijven om de pracht en praal als lezer te beleven.

Maas weet ook altijd leuke personages uit haar vingers te toveren. We leren de duistere Rhys wat beter kennen en krijgen eindelijk te zien hoe het mysterieuze Nachthof eruit ziet. De vrienden van Rhys en hun achtergrondverhalen maken het verhaal ook veel interessanter. Alle personages zijn mooi uitgewerkt en er is geen sprake van vlakke personages of overbodige personages.

Wat Feyre betreft heeft Maas haar perfect weten neer te zetten waardoor ze heel levensecht overkomt. Ze beleeft de trauma’s van Onder De Berg en heeft het psychologisch heel zwaar. Als lezer kun je niet anders dan meevoelen met haar en begrijp je haar personage helemaal. Gelukkig maakt Feyre doorheen het verhaal een persoonlijke groei door waardoor ze er nog sterker uitkomt.

Titel: Hof van mist en woede | Auteur: Sarah J. Maas | Uitgeverij: Best of YA | Genre: fantasy | Pagina’s: 607 | Verschijningsdatum: 26/07/2016 | Beoordeling: 5/5

Hof van Mist en Woede zit gewoonweg perfect in elkaar. De opbouw van het verhaal, de romantiek, het plot, de leuke personages, de worldbuilding… het zit zo goed ineen. Dit boek zorgt voor een rollercoaster van emoties en is daarbovenop enorm verslavend en al helemaal niet voorspelbaar. Ik wil er niet te veel van verklappen want er komen enkele grote verrassingen in voor! Voor mij is dit boek het beste werk van Maas en blijft het ook nog altijd één van mijn favoriete boeken ter wereld.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.