Boeken lezen en Netflix kijken zijn toch wel mijn twee grootste bezigheden doorheen deze crisis. De afgelopen maanden heb ik dan ook weer mijn portie series en films verslonden waarvan ik enkele graag met jullie wil delen.

Unorthodox

In Unorthodox volgen we Esty die woont in de joods-orthodoxe gemeenschap in Williamsburg, New York. Ze weet te vluchten naar Berlijn, waar ze voor de eerste keer in haar leven van vrijheid kan proeven en kan ontsnappen aan het religieus juk. Deze mini-serie is gebaseerd op de memoires van Deborah Feldman.

Al bij al vond ik de serie heel interessant. Al vond ik het raar dat Etsy al gauw vrienden kon maken en auditie wou doen voor het auditorium. Maar ach, het waren maar 4 afleveringen dus het was wel te verwachten dat er wel wat vaart in moest zitten. Ik vond Unorthodox alleszins de moeite!

Never Have I Ever

Met Never Have I Ever begon ik nog eens aan een tienerserie. De trailer zelf stond mij niet helemaal aan, maar het zag er best luchtig uit en daar had ik wel zin in. Ik moet toegeven dat ik in het begin echt geen fan was van de serie. Ja, ik vond het fijn dat er een POC de hoofdrol speelt, dat er elementen van de Indische cultuur in zitten en dat er ook de nodige humor in verwerkt is. Maar die eerste 3 afleveringen hadden mij echt nog niet overtuigd. Devi is een tienermeisje met een crush op de populairste jongen van school – Paxton – , maar zij zelf behoort tot een niet-populair kliekje. Ze is geobsedeerd door hem en voor mij voelde het gewoon weer aan als de zoveelste tienerserie. Bovendien heeft Devi niet het meest aangename karakter en is ze heel egoïstisch. Maar na een paar afleveringen heb ik die mening moeten bijstellen en maakte ze een ontwikkeling door waardoor ik haar beter kon begrijpen. Uiteindelijk raakte ik wel gesteld op Devi. Bovendien vond ik haar chemie met het personage Ben – haar vijand – echt tof om te zien.

Klaus

Waarom alleen beperken tot de Kerstperiode om Kerstmis films te zien? En zo kijk ik ook de film Klaus. De animatie vond ik heel tof gedaan, er zat ook een stevige dosis humor in en het plot was weliswaar voorspelbaar, maar desondanks leuk. Een heel toffe film over de hele lijn die naar mijn mening meer waardering moet krijgen.

The Dragon Prince

The Dragon Prince is ook weer een toffe animatie om te zien in anime stijl. The Dragon Prince is een fantasy-reeks waar er een oorlog ophanden is tussen het mensenrijk en het elfenrijk Xadia. De prinsen Callum en Ezran gaan samen met een elf het avontuur tegemoet om die oorlog tegen te gaan. Ik vind het een toffe reeks, maar wat ik heel bewonderenswaardig vind is dat de reeks heel knap diversiteit erin verwerkt: POC karakters, samengestelde gezinnen, LGBT personages, een doof personage… Echt heel knap gedaan! The Dragon Prince is alleszins de moeite waard om eens te kijken!

The Half Of It

En dan een film die ik echt fenomenaal vind! Alles aan deze film vind ik echt geweldig: het plot, de personages, de ietwat donkere vibe die er heerst in tegenstelling tot weer eens een fluffy tienerfilm. In The Half Of It volgen we Ellie die langzaamaan vrienden wordt met de atleet Paul. Ze helpt hem om brieven te schrijven naar zijn crush. Maar zijn crush is eigenlijk ook haar crush… En die vriendschap die tussen hen bloeit. Ik ben zo blij dat het eindelijk eens gaat over een platonische relatie tussen een jongen en een meisje. Ik vond de film alleszins heel realistisch overkomen. En de humor die het personage Paul brengt is gewoon zo grappig!

Love Alarm

Na een lange tijd heb ik nog eens een Kdrama gekeken. Ik was vergeten hoe verslavend Kdrama’s kunnen zijn! In deze drama gaat het over een app die je kan laten zien hoeveel mensen van je houden binnen een straal van 10 meter. Eerlijk gezegd vond ik deze drama vrij middelmatig: de romance ging nogal snel, maar de rest van de verhaallijnen voelde dan weer te langdradig. Voor mij mocht het verhaal toch afgerond worden binnen dit seizoen.

Overige series

Ik heb ook Sex Education seizoen 2 gezien waarvan ik ontzettend heb genoten. Eric is toch echt een zalig personage! In februari heb ik ook The Stranger gekeken maar deze vond ik eigenlijk niet heel speciaal. Verder heb ik ook Elite seizoen 3 gezien, maar deze vond ik echt teleurstellend. De verhaallijnen waren voor mij gewoon een boeltje en de ontknoping vond ik gewoon… ondermaats. Ik was ook begonnen aan The Tiger King, maar na enkele afleveringen ben ik gestopt. Het was té Amerikaans voor mij en het kon mij ook gewoon niet boeien.

Hebben jullie al enkele films/series van deze lijst gezien? Welke series kunnen jullie nog aanraden?

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.