Een beetje verdrietig begon ik aan het slotdeel van de Schemering-trilogie: De kleuren van licht. Dit boek luidde het einde aan van de avonturen van Kell en Lila en daar was ik nog niet helemaal klaar voor. Gelukkig was de Kleuren van Licht een meer dan waardig slotdeel waar ik ontzettend hard van heb genoten.

Een ongezien duistere vijand heeft Rood Londen in zijn greep en wil de kroon opeisen. Hij is onverwoestbaar en uiterst machtig en de sterkste magiërs kunnen hem niet verslaan. Het is aan onze helden om deze oeroude macht te verslaan. Maar ieder van onze favoriete helden heeft zijn eigen problemen die wel eens in de weg zouden staan om de vijand te verslaan…

Ik kan alleen maar vol lof over De kleuren van licht spreken. De schrijfstijl is zo ontzettend levendig en beeldend en zonder moeite word je in het verhaal gezogen. Het verhaal zit boordevol actie: van het ene avontuur naar het andere avontuur worden onze helden gegooid. Gelukkig is er ook nog voldoende karakterontwikkeling voorzien en de nodige liefdesperikelen zijn ook aanwezig. Ik ben ook zo blij dat Holland meer op de voorgrond mocht treden. Al van het eerste deel was ik ontzettend geïntrigeerd in hem. Hij is een heel gecompliceerd personage door zijn pijnlijke geschiedenis, maar je merkt dat niet alles zwart-wit is bij hem. Gelukkig heeft Schwab hem een heel waardige rol gegeven.

Alles zit zo ontzettend goed in elkaar en is heel goed opgebouwd. Dit deel was ontzettend duister en de donkere sfeer wist Schwab moeiteloos te creëren. Schwab is een meester in spannende verhalen vertellen. De dynamiek tussen de verschillende personages was overigens leuk om te lezen en je kan je moeiteloos inleven in de personages en hun handelingen. Ik had alleen nog wat onbeantwoorde vragen over de achtergrond van Kell en zijn afkomst. Ik dacht dat we daar eindelijk antwoorden over gingen krijgen, dus dat vond ik wel jammer;

Titel: De kleuren van licht | Auteur: V.E. Schwab | Uitgeverij: Boekerij | Genre: fantasy | Pagina’s: 560 | Beoordeling: 4,5/5

Kortom, de Kleuren van licht is een ontzettend sterk boek en heel de Schemering-trilogie gaat instant op mijn TBRR (to be reread) lijstje. Het plot en de personages zijn zo goed gevonden en uitgewerkt dat ik niet anders kan dan deze boeken hoog aan te prijzen. Als je van fantasy houdt, raad ik je aan om deze boeken (zo snel mogelijk) te lezen!

Liefs,

Rani

1 reactie op Booktalk | De kleuren van licht (Schemering #3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.