Ik had eerlijk gezegd niet de bedoeling om You nog voor mijn vakantie te kijken. Ik was namelijk nog bezig met seizoen 3 van The Handmaid’s Tale. Maar ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en begon met één aflevering. En ja, de rest kun je wel raden, want het bleef niet bij één aflevering. Let op: spoilers van seizoen 1!

In seizoen 1 wordt Joe Goldberg verliefd op Guinevere Beck. Maar zijn verliefdheid slaat om in een obsessie en hij begint haar te stalken. Iedereen die in de weg staat tussen hem en Beck, wordt uit de weg geruimd, terwijl hij closer wordt met haar. Maar dan ontdekt ze zijn ware aard… Dus ja, jullie weten hoe dat geëindigd is. Op het einde van seizoen 1 ontdekken we dat zijn ex Candace zijn aanval toch heeft overleefd en zij confronteert hem. Hierop besluit Joe te vluchten naar de plek waar zij hem nooit zal vinden: Los Angeles. Dé plek van hipsters en mensen die het willen maken in de showbussiness en dé plaats die hij verafschuwt.

Hij begint dus een nieuw leven met het voornemen om niet meer in zijn oude gewoontes te vallen (lees: geobsedeerd worden). Maar dan ontmoet hij Love en het lijkt erop dat zijn voornemens in het water zullen vallen…

Joe is zo creepy! Ik weet niets af van psychologie, maar zijn gedachtegang en gedragingen vond ik echt interessant en o zo griezelig en deden me echt denken aan een psychopaat/sociopaat. Ondanks dat het duidelijk is dat hij echt gestoord is, is zijn personage echt interessant en onvoorspelbaar. Ik vind zijn personage dan ook bijzonder knap neergezet.

Ook de andere personages hebben iets waardoor je ze tof gaat vinden. Vooral de broer van Love, Forty, is een personage dat langzaamaan gegroeid is in een van mijn favoriete personages.

Ik was in het begin bang, dat de serie dezelfde loop ging nemen zoals in seizoen 1, maar gelukkig was dat totaal niet het geval. Je voelt dat het helemaal anders zit. En zo ook het einde. Tja, het was verrassend tot een bepaalde hoogte, maar het was niet zo’n momentje waardoor ik van mijn stoel viel. Ik ben alleszins heel erg benieuwd naar seizoen 3. You is echt een serie die je in je macht houdt door de onvoorspelbare verhaallijnen en plotwendingen. Een leuke serie voor tussendoor die je zo bekeken hebt.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.