Ik heb een tijdje vrijaf genomen en bevind mij momenteel in Cambodja. Een tijdje vertoef ik met mijn vriend in toch wel één van mijn favoriete landen ter wereld. Maar wat houdt dit in voor de blog?

No worries, er verschijnen wekelijks blogposts, met grote dank aan Laura! Ik heb zelf ook enkele blogposts in petto, maar geen recensies over boeken want ik heb al enkele weken geen boeken aangeraakt door mijn examen (shame shame shame). Ik heb mijn e-reader mee op reis, dus ik ga zien of ik aan lezen toe geraak…

Ik neem mijn laptop niet mee, dus ik ga ook niet (heel) actief zijn op sociale media. Gelukkig neemt Laura het roer een tijdje over, zowel op Facebook als Instagram! (Tip: je kan je opgeven om mails te krijgen op de blog, dan mis je niets!)

Het is ondertussen al 2,5 jaar geleden dat ik laatst voet op Cambodjaanse bodem heb gezet. Wat ga ik doen in Cambodja? Veel! Ik ga natuurlijk mijn familie bezoeken, want het is al meer dan 2,5 jaar geleden dat ik ze heb gezien! Ook gaan we weer het prachtige tempelcomplex Angkor Watt bezichtigen (ik vind die bouwwerken echt fenomenaal), we gaan naar de kust en ik ga mijn Cambodjaans oefenen. Hopelijk word ik er pakken beter in naar het einde van de vakantie toe.

Ik heb altijd gemengde gevoelens over Cambodja. Ik vind het een prachtig land met vriendelijke mensen (iedereen lacht altijd). Maar de gevolgen van de Rode Khmer zijn nog altijd voelbaar. En dat is altijd slikken. Ook is het duidelijk merkbaar dat het land met veel structurele problemen te maken heeft. Corruptie, omkoping, de invloed van Chinese investeerders,… het heerst er als een ware plaag. De armoede is overal voelbaar en dat bezorgt mij iedere keer hartzeer. Desondanks voelen de mensen geen wrok jegens de ‘rijke Westerlingen’ en blijven ze altijd heel vriendelijk en behulpzaam.

In alle waarschijnlijkheid ga ik wel een blogpost (of meerdere) wijden aan mijn avonturen in Cambodja. Alvast mijn excuses als het meer een travelblog dan boekenblog wordt (#Sorrynotsorry).

Dag iedereen, tot binnenkort!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.