Met The Witcher heeft Netflix nog eens een fantasy reeks op ons losgelaten. Ik ben altijd wel te vinden voor een epische fantasy serie en deze zag er veelbelovend uit. Eenmaal ik begon te kijken, kon ik niet meer stoppen. Ik kon deze serie enorm smaken, alhoewel ik het ook enorm verwarrend vond.

The Witcher gaat over Geralt van Rivia, een gemuteerde monsterjager die je kan inhuren om monsters te vermoorden. Hij is een Witcher (Hekser) en er wordt vaak op hem neergekeken omdat hij wordt gezien als iets abnormaals. Hij is een vrij norse man, maar wel een intrigerend personage omdat hij altijd het ‘goede’ probeert te doen. Verder volgen we ook de verhaallijnen van de heks Yennefer en de prinses Cirilla wiens koninkrijk is overgenomen door een naburig koninkrijk Nilfgaard.

Ik had al opgevangen dat als je de boeken niet hebt gelezen/spel niet hebt gespeeld, dat het soms verwarrend is. Dat kan ik alleen maar beamen. Ik ga natuurlijk niets spoilen maar de eerste afleveringen heb ik – tot ongenoegen van mijn vriend – vaak gezegd dat ik er niets van snapte. Dat komt omdat er verschillende tijdslijnen zijn die enorm verwarrend werken omdat de personages maar niet ouder worden. Naarmate je verder kijkt, valt het wel allemaal op zijn plaats en achteraf gezien vond ik die tijdslijnen wel leuk gedaan. Dus ik raad iedereen al aan om er niet te veel bij stil te staan (zoals ik jammer genoeg heb gedaan), want het wordt naar verloop wel duidelijk. Volgens mijn vriend zijn de beslissingen die genomen worden cruciaal voor het verdere verloop van het verhaal. De uitkomsten kunnen helemaal verschillend zijn naargelang de keuze die gemaakt wordt, en in het verhaal wordt daar wel vaak naar verwezen.

Op vlak van uitwerking schortte er wel het een en het ander. Soms werd er wel diep op sommige elementen van de personages ingegaan, en andere keren vond ik dat het soms te snel ging, vooral naar het einde toe. Ik miste ook wel achtergrondinformatie, vooral wat betreft de andere landen/koninkrijken op het Continent.

Het plot vond ik nog wel ok. Achteraf gezien was het geen super spectaculair plot (vinden Geralt en Cirilla elkaar?), maar wel leuk en spannend genoeg om volledig op te gaan in de serie. The Witcher heeft veel te danken aan de sublieme acteerprestaties. Jammer dat het nog lang wachten is tot het tweede seizoen, maar wie weet bekijk ik de reeks nog eens opnieuw. Ondertussen ga ik verder ‘Toss a coin to your witcher’ op repeat zetten. 😉

Hm, liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.