Ik houd van boeken. Ik weet dat de inhoud het belangrijkste is, maar boeken met prachtige boekencovers weten mijn hartje sneller te doen kloppen. Jup, ik ben zo’n persoon die coverbuys doet (sorry, maar mijn ogen wil ook wat!). Vandaag deel ik met plezier de mooiste boekencovers naar mijn bescheiden mening. Want het mag gezegd worden, vormgevers leveren vaak schitterend werk af. Daarom een lijstje van 5 boeken(reeksen) met hun prachtige covers.

Voor deze lijst heb ik mij alleen gebaseerd op Nederlandstalige boeken, omdat ik anders met te veel boeken op de proppen ging komen. 😉

The Lunar Chronicles

The Lunar Chronicles zijn niet alleen boeken met een prachtige inhoud, maar ook de kaften zijn echte pareltjes. Vooral Winter vind ik beeldschoon. Die kleuren, vooral die lichtgevende elementen rond de appel zijn echt prachtig vormgegeven en springen er echt uit!

Blossom Books heeft niet alleen bovenstaande hardcovers op de markt gebracht, maar ze hebben ook paperbacks met een totaal andere vormgeving uitgebracht. Ik kan eerlijk gezegd echt niet kiezen welke boekenkaften ik mooier vind. Beide stijlen passen perfect bij het verhaal.

Zonderling en Muze

Deze afbeeldingen doen totaal geen recht aan de covers in het echt. Door de heldere en opvallende kleuren stralen deze boeken gewoon. Heb ik deze covers minutenlang staan bewonderen? Ja natuurlijk! Gelukkig bevatten beide boeken ook een prachtig, spannend en emotioneel verhaal. Ik kan jullie verklappen dat beide boeken mijn favoriete boeken van 2019 zijn geworden! Hoppa, ga ze maar snel lezen.

Een groene bloem trilogie

Een paar maanden geleden zat ik toevallig op de website van Luiting-Sijthoff te browsen toen ik deze boeken tegenkwam en mijn hart een slag oversloeg. Ik moet toegeven dat het misschien meer te maken had met mijn herinneringen aan deze boeken, dan de echte covers. Vroeger heb ik deze boeken van Floortje Zwigtman meermaals verslonden! Het verhaal speelt zich af rond de jonge Adrian Mayfield die op zoek is naar De Grote Liefde en het Grote Geld. Maar Londen anno 1895 is een gevaarlijke plek als je geen geld op zak hebt en ook nog eens op mannen valt… Alleszins, de uitgeverij heeft nieuwe edities uitgebracht en ze zijn echt totaal adembenemend geworden (alleen vind ik dat die laatste een beetje uit de toon valt?).

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum

De cover is vrij simpel, maar word ik daar op de een of manier rustgevend van. Het prachtige lettertype, de tekeningen, de prachtige lucht en de rode auto maken dit gewoon een intrigerende cover.

The orïsha legacy

Beide covers vind ik mooi, maar het tweede deel Vrees en Wraak springt meer in het oog! Het is alleen heel duidelijk dat beide covers zijn vormgegeven door twee verschillende mensen. De eerste is ontworpen door Rich Deas en het tweede deel door Sarah Jones. Ik ben iemand die graag series in dezelfde stijl heeft en dat ontbreekt hier jammer genoeg… Ach ja, zolang het verhaal van Zélie maar goed is ;). Het tweede deel komt trouwens uit op mijn verjaardag (24 maart), dus ik weet al wat ik mezelf cadeau ga doen.

Laat mij gerust weten welke boekenkaften jullie mooi vinden (zowel Engelstalige als Nederlandstalige of anderstalige boeken). Ik ben benieuwd!

Liefs,

Rani

2 reacties op Booktalk | Covers die mij doen smelten

  1. Die van de Lunar Chronicles zijn inderdaad prachtig. Alhoewel ik vooral die van Cinder speciaal vind, nochtans als erover nadenkt ik heb Cinder in dat eerste boek nooit met stilleto’s weten rondlopen. Ach dat was waarschijnlijk vooruitkijken of zo… Mijn persoonlijke favoriet is toch wel Teardrop van Lauren Kate. Die waterjurk is gewoon zo mooi ! En dan op de tweede plek al de covers van de Shadowhunters boeken van Cassandra Clare, want het is onmogelijk om daaruit te kiezen.

    • Teardrop van Lauren Kate is inderdaad een pareltje. Die kleuren zijn prachtig en die waterjurk is echt heel mooi gemaakt! De covers van Shadowhunters zijn ook wel tof gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.