Met trots stel ik jullie voor aan onze nieuwste aanwinst voor Book Buddies en één van mijn vriendinnen die ik het langst ken: Laura! Met mijn grote overtuigingskracht is het mij eindelijk gelukt om haar te doen zwichten en zich te laten aansluiten bij ons. Ik laat jullie met plezier kennis maken aan Laura!

Dag Laura, stel je eens kort voor aan onze lezers.
Ik ben 24 jaar oud en werk nu al een dik jaar bij Mobile Vikings. Daarvoor heb ik aan de Universiteit Antwerpen Toegepaste Taalkunde gestudeerd en heb ik een diploma als vertaler. Ik ben helemaal verzot op huisdieren, vooral dan van mijn allerliefste kat Musti en van de honden van mijn ouders. Buiten het werk ben ik vooral bezig met handwerk en probeer ik zo af en toe ook wat tijd in de fitness door te brengen. Tussen al deze bezigheden door probeer ik dan ook nog zo veel mogelijk tijd lezend door te brengen. Wel enkel Engelse boeken: noem het opleidingsmisvorming, maar vertaalde werken kunnen me echt niet bekoren. 99% van de boeken die ik lees, zijn dan ook in het Engels.

Wat is je favoriete genre om te lezen?
Fantasy, without a doubt. Ondertussen is er al wat meer variatie ingekomen, maar een goede fantasy kan me altijd bekoren. En hoe meer High Fantasy, hoe beter.

Wat zijn je lievelingsboeken?
Harry Potter. Cliché, maar dit is de reeks die ervoor heeft gezorgd dat ik lezen een echte hobby kan noemen nu. Ik ben opgegroeid met deze boeken en natuurlijk ook de films en ze zullen altijd een plaatsje in mijn hart hebben. Always.

Welk boek spreekt jou al lang aan, maar heb je nog steeds niet gelezen? Ik heb niet echt een specifiek boek dat bovenaan mijn lijst staat, maar de werken van Dan Brown staan wel hoog op de lijst. Eerlijk gezegd vrees ik wel dat ik nooit een boek van hem zal lezen omdat er al enkele werden verfilmd. Ik vind het een moeilijke stap om een boek te lezen waarvan de verfilming al uitgekomen is omdat het verhaal dan al verklapt is.

Mocht je één dag doorbrengen als een boekenpersonage, wie zou je zijn en waarom? 
Mor(rigan) uit de “Hof van dorens en rozen”-reeks van Sarah J. Maas. Ze is een van mijn favoriete personages uit de reeks: stoer, maar toch met diepgang. En zoals zij haar mannetje kan staan tussen al dat testosteron; ik wou dat ik dat ook kon!

Is er een boek dat jou enorm is tegengevallen de laatste tijd? 
After van Anna Todd. Ik wou mijn grenzen verleggen en dan toch een boek lezen waarvan ik de film al had gezien, maar na 2 bladzijdes ben ik gewoon in slaap gevallen. Dat is me nog nooit overkomen tijdens het lezen, dus ja, zegt genoeg zeker?

Hoe ben je bij Book Buddies terecht gekomen? 
Ik ken Rani en Sigrid al ongeveer 12 jaar, dus voor de helft van mijn leven, en ik denk dat dat we een groot deel van die tijd pratend over boeken hebben doorgebracht. Dankzij Rani heb ik series zoals Wicca, Cirque Du Freak, Harry Potter, ACOTAR, … leren kennen en dankzij Sigrid heb ik dan weer The Hunger Games leren kennen voordat de hele hype daarrond begon. Toen ze met Book Buddies begonnen, heb ik hun reviews altijd met veel plezier gelezen en na lang aandringen van Rani heb ik dan toch toegegeven en besloten om Gastbuddy te worden.

Buiten een fervente lezer, kijk je ook graag Netflix. Welke series ben je op het moment aan het kijken? 
In plaats van Netflix en Chill doe ik aan Netflix en Cross stitch, dus ik bingewatch redelijk wat series terwijl ik met mijn handwerken bezig ben. Momenteel ben ik naar Jane the Virgin en Stranger Things aan het kijken. Voor Peaky Blinders leg ik mijn handwerk zelfs aan de kant; Thomas verdient mijn onverdeelde aandacht.

Wat kunnen wij van jou verwachten op Book Buddies?
 Een beetje vanalles, toch wel. Reviews over films en Netflix, maar zeker ook over boeken natuurlijk! 

Welkom Laura!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.