Afgelopen zomer was ik helemaal omver geblazen door het unieke verhaal van Zonderling. Het was echter vol spanning wachten op het vervolg Muze! Mijn geduld werd beloond en Muze wist mij nog meer te raken dan Zonderling. Laini Taylor heeft zichzelf helemaal overtroffen en ik vertel je waarom.

Het boek opent met de introductie van twee nieuwe personages: de zusjes Kuro en Nova. Al van het eerste hoofdstuk word je helemaal het boek ingezogen: wie zijn die twee onbekenden? Wat is hun rol in het verhaal? Maar Taylor (het gemene genie dat ze is) laat de lezer op zijn honger zitten en laat het verhaal van de zusjes voor een tijdje links liggen en gaat door naar waar het eerste deel is gestopt: de dood van Sarai. Sarai is ondertussen een geest geworden, in de macht van de duistere Minya. Minya heeft nog altijd haar zinnen gezet op wraak op Ween. Kan Lazlo zijn geliefde Sarai redden of gaat dat ten koste van de stad Ween?

De prachtige schrijfstijl en het ingenieuze plot van Taylor weten de lezer helemaal te betoveren. Taylor weet hoe ze spanning moet opbouwen. Door de hoofdstukken van de geheimzinnige zusjes weinig aan bod te laten komen, blijft dat mysterie doorheen het verhaal aanwezig. Gaandeweg het verhaal leren we ook de antwoorden van de andere geheimen die ons al de hele tijd tarten. Wat is Mesarthim, van waar komt het godengebroed en wat is er met de verdwenen kinderen gebeurd? Doorheen het verhaal worden er stukjes van de sluier gelicht, en als lezer zet jij – net zoals de personages – de puzzelstukjes langzaam in elkaar.

De personages zijn zo zorgvuldig uitgewerkt dat je ze als lezer in je hart gaat sluiten. Allemaal hebben ze iets waardoor je als lezer gaat geven om hen. Ja, zelfs de kille Minya leren we beter kennen en heeft Taylor weten te laten ontdooien tot een meer menselijk personage. Ook de ruwe bolster Thyon weet de lezer aangenaam te verrassen. Alleen de romance tussen Lazlo en Sarai maakte me eigenlijk noch warm noch koud. Gelukkig overheerste de romantiek tussen die twee totaal niet. Ik was persoonlijk ook meer geïnteresseerd in een andere ontluikende romance, waar ik nog steeds op mijn honger zit!

Titel: Muze (Zonderling #2) | Auteur: Laini Taylor | Uitgeverij: Best of YA | Genre: young adult, fantasy | Pagina’s: 464 | Beoordeling: 5/5

Verwacht je aan een prachtige reis doorheen de wereld die Taylor heeft geschapen. Het plot, de schrijfstijl, de personages, alles zit gewoonweg perfect in elkaar. Verwacht je aan een wervelwind van gevoelens die zullen oplaaien tijdens het lezen. Welden er soms traantjes op bij mij? Ja! Dit boek laat je niet los. Lees het, laat je in vervoering brengen door de prachtige zinnen en vooral: geniet van dit prachtige verhaal.

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar van Best of YA, maar dat heeft natuurlijk op geen enkele manier mijn mening beïnvloed.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.