Al een hele tijd geleden had Sigrid een recensie van Show Stopper geplaatst waarin ze heel lovend over het boek was. Ik was natuurlijk heel nieuwsgierig geworden en met hoge verwachtingen begon ik te lezen. Algauw kwam ik er achter dat dat boek niet echt voor mij was weggelegd Toen ik het had uitgelezen, was ik eventjes aan het twijfelen of ik wel het tweede deel wou lezen, maar ik was toch benieuwd geworden naar de rest van het verhaal. Ik kan al verklappen dat Showstealer mij (iets) meer was bevallen dan Show Stopper, maar dat ik daar ook niet helemaal van onder de indruk was.

Show Stealer speelt zich af een jaar nadat Hoshi, Ben, Greta, Jack en Bojo zijn ontsnapt van het wrede circus waar Droesems moesten optreden. Ze zijn nog steeds op de vlucht voor de moeder van Ben, Vivian Baines die een gooi doet naar het presidentschap. Maar het noodlot slaat toe en ze worden gevonden. Ben offert zich zichzelf op en belandt terug in een nieuw circus dat nog grootser en dodelijker is dan het vorige. Zijn moeder heeft heel speciale plannen voor hem in petto… Ondertussen probeert het overtallige gezelschap uit handen van de wrede Vivian te blijven en belanden ze in de sloppenwijken.

Show Stealer stelt de maatschappij en vooral racisme aan de kaak. Ik moet toegeven dat Barker daar goed in geslaagd is. Dit boek vond ik overigens gruwelijker dan het eerste omdat ik vond dat er meer sprake was van psychologisch leed, dus het is zeker niet weggelegd voor de ‘zwakkere’ harten.

Sow Stealer is een spannend boek dat wordt verteld door de wisselende perspectieven van Hoshi en Ben. Ik had alleen moeite om mij in te leven in de personages. Ik bedoel, Ben en Hoshi zijn toffe personages, maar hun romance deed het niet voor mij. Ik vond het soms te mierzoet. Bovendien vielen hun gedachten telkens in herhaling wanneer ze elkaar misten. Ik had het gevoel dat ik die zinnen al veel te vaak had gelezen, maar dan gewoon op een iets andere manier verwoord.

Titel: Showstealer| Auteur: Hayley Barker | Uitgeverij: De Fontein | Genre: Young Adult, dystopian | Pagina’s: 416| Beoordeling: 3/5

Het verhaal introduceert nieuwe personages. Zo leren we onder ander Laura Minton en Kadir kennen. Laura is een kandidaat voor de verkiezingen en strijd voor gelijkheid van de rechten van Droesems. Kadir is dan weer de koning van de sloppenwijken waar hij het voor het zeggen heeft. Ik heb het gevoel dat Barker daar de kans heeft laten liggen om dieper op die twee personages in te gaan die toch een opmerkelijk verhaal hebben. (Of komt er meer van hen aan bod in een eventueel derde deel?)

Ik heb dus een beetje gemengde gevoelens over Show Stealer. Aan de ene kant vind ik het idee achter het verhaal goed, maar aan de andere kant vind ik dat sommige elementen en personages beter uitgewerkt konden worden. Het einde deed het ook niet voor mij. Het voelde veel te gehaast aan voor mij en dat was spijtig. Mocht er nog een derde deel komen, ga ik dat waarschijnlijk niet lezen.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.