Een paar maanden geleden kreeg ik Caraval en Meester Legende cadeau van mijn vriend. Ik had niets anders dan positieve reacties gelezen dus ik was heel benieuwd. Caraval was eerder al uitgegeven, maar dan onder de titel Het Zwarte Hart (verwarring alom!). Voor een keer prijs ik mij gelukkig dat ik een latere editie heb, want ik vind deze editie echt veel mooier dan Het Zwarte Hart. Maar de inhoud is natuurlijk het belangrijkste en laat ik jullie nu al onthullen dat de inhoud gewoonweg betoverend is! 

Scarlett en haar zus Donatella worden door hun vader mishandeld sinds hun moeder is verdwenen. Scarlett krijgt een uitnodiging van de legendarische Legende om de voorstelling Caraval te bekijken waarin het publiek mee kan spelen. Dit is volgens haar zusje dé kans om te ontsnappen aan hun vader. Scarlett haar enthousiasme wordt echter getemperd omdat ze binnen een aantal dagen haar gearrangeerd huwelijk heeft. De zussen slagen er met behulp van de knappe Julian in om het eiland te bereiken waar de voorstelling gehouden wordt. Daar verdwijnt Donnatella en het is aan Scarlett om haar te vinden op het mysterieuze eiland. Maar het spel is gevaarlijk en niets is wat het lijkt te zijn…

Dit fantasyverhaal is echt prachtig beschreven en de setting van Caraval is echt duizelingwekkend betoverend. Caraval geeft een sprookjesachtige indruk waar alles magisch is, maar er is ook een duistere kant. Het spel dat Scarlett moet spelen, blijkt erin te bestaan om haar zus terug te vinden. Ze krijgt de hulp van Julian, maar is de knappe zeeman wel echt te vertrouwen? Ik moet toegeven dat hun relatie mij in het begin warm noch koud maakte, het deed me gewoon niets. Het leek me een beetje te veel op insta love, want technisch gezien kende ze hem nog maar een paar dagen en toch was ze helemaal holderdebolder stapel van hem? Of het kan ook liggen aan het feit dat het spel mij meer interesseerde dan het romance gedeelte. Naar het einde toe, merkte ik wel dat het romantische aspect mij uiteindelijk wel kon bekoren. 

Scarlett houdt zielsveel van haar zus, ze wil haar koste wat het koste vinden. Het enige probleem wat ik met Scarlett had, was dat ze de hele tijd kleuren beschreef die aan haar gevoelens verbonden waren. Echt de hele tijd. Het past weliswaar bij de setting van Caraval, maar het werd overdadig gebruikt. 

De zoektocht naar Donatella doorheen het eiland was echt intrigerend om te lezen. Het boek blijft je zo in de ban houden, doordat het eiland zo mysterieus is en door de kleurrijke personages die Scarlett tegen kwam. Je wist nooit wat er ging komen. En dan dat einde, bam! Dat einde hakte er echt in, ik kon niet stoppen met lezen. Je denkt dat je eindelijk bij het einde van het spel bent aangekomen en dan schuldt Garber opeens nog talrijke plottwists uit haar mouw die mij echt met verstomming hebben geslagen. 

Titel: Caraval | Auteur: Stephanie Garber | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | Genre: fantasy, young adult | Pagina’s: 395 | Beoordeling: 4,5/5

Caraval is echt de moeite waard. Er zijn nog tal van vragen die onbeantwoord bleven, zoals wat er nu precies met hun moeder is gebeurd en wie nu die meester Legende is. Ik neem aan, naar de titel af te leiden, dat we in het tweede deel meer inzichten gaan krijgen over die geheimzinnige Legende. Ik kan niet wachten! Buiten het instalove gedeelte en de té kleurrijke beschrijvingen in acht genomen, is Caraval echt fenomenaal. Hoe Garber het allemaal bedacht, maar vooral zo goed heeft neergepend is mij een raadsel. Ik heb een voorgevoel dat Meester Legende mij nog meer van mijn sokken gaat blazen. 

Liefs, 

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.