Vandaag kreeg ik een mailtje dat de boekenbox van de Verminkte koning vandaag werd geleverd (ik had mij dus vergist want ik had verwacht dat die later ging komen). De hele dag zat ik al vol spanning te wachten en durfde zelfs niet naar buiten te gaan omdat ik vreesde dat ik anders de bel niet ging horen. Maar om half 2 kwam het verlossende geluid van de bel! Als een gek sprintte ik naar de deur om eindelijk de boekenbox in handen te hebben.

Na het lezen van de Kraaien duologie en de Grisha trilogie ben ik echt fan geworden van de boeken van Leigh Bardugo. Zeker na het lezen van de Grisha trilogie waarin Nikolai een belangrijke rol speelde. Hij is een van de meeste intrigerende personages geworden, dus toen ik hoorde dat er een boekenbox van De verminkte koning werd uitgebracht heb ik die dan ook onmiddellijk besteld.

Als ik het pakketje opendoe, is dit meteen wat ik zie (*fangirl modus aan*). Mijn blik werd meteen getrokken naar de afbeelding van Nikolai, maar ik besloot toch om eerst de brief te lezen. Het is een brief van Leigh Bardugo waarin ze vertelt dat ze eerst van plan was om Nikolai te doden! Maar goed dat dat niet is doorgegaan want Nikolai is toch echt wel één van favoriete personages van de Grisha-reeks geworden!

Dan een bookplate! Daarvan wist ik al op voorhand dat die erbij ging zitten.

Vervolgens de print van Nikolai (<3). Het is geprint op stevig papier en geeft een kwaliteitsvolle indruk. Alleen vind ik het jammer dat je de pixels kunt detecteren op het kaartje. De kwaliteit van de afbeelding op zich is dus niet haarscherp. Op de achterkant bevindt zich de uitleg van de producten die erin zitten. Ik heb zelf het kaartje pas achteraf gelezen zodat ik verrast zou worden.

Een te gekke emaillen mok met een citaat uit De verminkte koning. Handig voor al je avonturen door de landen van de Grishaverse, prachtig geïllustreerd door Karen Taelman.


Een mok met de quote ‘Het monster is mij en ik ben het monster’. Er zitten wat barstjes in en de verf is niet overal gelijk aangebracht. Ik weet niet of dat de bedoeling is en hoort bij het ‘verminkte’ gedeelte, maar het stoort mij niet echt. Ik ga het waarschijnlijk toch maar tentoon stellen en van ver zie je het niet.

Dit is de tweekoppige adelaar pin. Ook van de pin wist ik op voorhand dat die erbij ging zijn. Pinnen zijn altijd leuk om te hebben ;). Ik zie wel dat ik de foto verkeerd heb getrokken, ach ja.

Een zakje strokrozenzaadjes uit de wilde bloemenvelden van Sankta Lizabetan, wederom met een design van Karen Taelman.

Haha, dit is best wel origineel. Ik heb niet de meeste groene vingers, dus we zullen zien hoe het afloopt.

Oooh, een embleem! Ik heb graag emblemen omdat het zo makkelijk is om ergens je persoonlijke touch aan te geven. Het is een design van Hafsah Faizal van IceyDesigns. Dit is een super leuk item!

Dan… een luciferdoosje om Sankt Juris mee te vereren. Lucifers was niet hetgeen ik verwachtte dat erbij ging zijn, maar het is leuk gevonden en het design van de draak is ook tof. Ook dit is een design van Karen Taelman.

Een kaars! Daarvan had ik wel een vermoeden dat er een ging bij zijn, omdat dat wel vaker wordt gedaan bij boekenboxen. Kaarsen zijn altijd tof en deze ruikt echt super goed (honing & sandelhout).

Een flesje jurda parem. Gooi er wat heet water over heen en het is klaar om te drinken. Doe voorzichtig met je nieuwe superkrachten en kijk uit dat je niet verslaafd raakt.

Thee wordt ook vaak meegegeven in boekenboxen, maar de manier hoe deze verpakt is in de proefbuis is super origineel en doet inderdaad denken aan jurda parem! Nu, zonder het kaartje zou ik op het eerste zicht niet doorgehad dat het jurda parem zou voorstellen, maar het houdt zeker steek!

Naast thee is er ook honing (van de bijen van Sankta Lizabeta).

En dan natuurlijk waar ik al super lang op het gewacht: het boek! Wat een prachtige cover met al die elementen van goud! Het is overigens echt een joekel geworden. Ik ben wel blij dat ze het dikker papier hebben genomen in plaats van de dunne vellen zoals bij Winter, ook is het misschien wat dik.

Voor mijn eerste boekenbox was dit zeker en vast een leuke boekenbox. Blossom Books had op voorhand laten weten dat het allemaal goodies gingen zijn die iets te maken hadden met het boek. Dat is zeker het geval! De kleuren van de verschillende designs van de goodies (goud-oranje) passen mooi bij het boek en er is duidelijk over nagedacht om het een coherent geheel te maken. De box was in totaal 35 euro. Om aan gratis verzending te geraken heb ik nog stickers gekocht voor 1,80 euro. Dus ik zal het erop houden dat in de prijs van 35 euro gratis verzending is inbegrepen. Dit betekent dat ik 20 euro voor het boek heb betaald en 15 euro voor de goodies. Sommige goodies zijn misschien wel klein (de thee en de honing), maar rekening houdend met het feit dat er designs zijn gemaakt en dat sommige producten met de hand gemaakt zijn vind ik de prijsverhouding zeker meevallen. De meeste verwijzingen naar het boek ken ik niet (behalve jurda parem), dus ben benieuwd om het allemaal te ontdekken!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.