Koorddansen vertelt het verhaal van de mysterieuze familie Woestenborg. Joren begint er te werken als tuinman en leert de intrigerende Edith en haar tweelingbroer Edward kennen. Zowel broer en zus zijn echter een beetje vreemd, net zoals de rest van de familie. Koorddansen is een boek over een geheimzinnige familie met een kantje af maar gaat vooral over jezelf zijn en daar voor uit te komen. Maar wat vond ik nu van dit verhaal?

Joren heeft het niet makkelijk thuis. Sinds zijn vader ervandoor is gegaan, zwemt zijn mama in de schulden. Hij vindt een bijbaantje bij de familie Woestenborg als tuinman. Daar vangt hij voor het eerst een glimp op van de mooie Edith en valt als een blok voor haar. Iedere keer als hij haar ziet, loopt ze rond in vreemde kleren en heeft ze het over haar overleden tante Anna. Ondanks haar vreemde trekjes, merkt hij dat hij begint te vallen voor Edith. Edward, haar tweelingbroer, zit op school bij Joren. Hij probeert bevriend te geraken met Edward om zo dichter bij Edith te komen.

De schrijfstijl is vlot en trekt je zonder problemen het boek in. Als lezer vraag je je af wat er nu eigenlijk aan de hand is met Edith en Edward en doorheen het boek worden er hints gegeven zodat je er uiteindelijk wel zelf kunt achterkomen. Hun geheim wordt weliswaar al vlug in het boek prijsgegeven, maar er waren nog genoeg andere mysteries die je in het duister doen tasten.

Die geheimen betreffen de excentrieke familie Woestenborg, bestaande uit een zeer strenge oma en 2 ooms waarvan eentje een taxidermist is: iemand die dieren opzet. Deze familie heeft zoveel geheimen, gaande van wat er achter de verborgen deur van de taxidermist is tot het mysterie van tante Anna. Dat mysterieus element bleef mij echt in de ban houden doorheen het boek. De opbouw naar het ontknopingspunt was goed uitgewerkt en zorgde ervoor dat je op het puntje van je stoel bleef zitten.

Titel: Koorddansen  | Auteur: Wendy Stroobant | Uitgeverij: Clavis | Genre: Young Adult | Pagina’s: 276 | Beoordeling: 4/5

Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Joren en Edith. Ik moet toegeven dat ik Ediths perspectief wel het meest interessant vond, ze is heel nieuwsgierig en eigenzinnig. Je volgt haar gedachtegang over haar broer Edward en telkens vraag je je af waarom hun relatie zo op gespannen voet staat.

Joren is een sympathiek personage, maar ik vond hem een beetje vlak overkomen, zeker in vergelijking met Edith. In ruil voor geld moet hij Edward wat mannelijker maken door kattenkwaad uit te halen. Want ook daar gaat het ook over: moet je als man stoer zijn en als vrouw van vrouwelijke dingen houden? En die problematiek heeft de schrijfster mooi naar voren weten te brengen.

Kortom, Koorddansen is een boek dat verrassend uit de hoek weet te komen. De verschillende thema’s die aan bod komen, zijn mooi verweven met elkaar en de aparte personages met ieder zijn eigenzinnigheden zorgen voor een spannend doch ietwat bizar verhaal.

Liefs,
Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.