Carry On heeft altijd een speciaal plekje in mijn boekenhart gehad. Door Carry on ben ik contact gekomen met Booktube en Bookstagram waarbij ik mijn liefde voor boeken terug hervond. Ik besloot recentelijk om mijn verloren liefde voor dit boek terug te vinden. Het leek namelijk al een eeuwigheid geleden dat ik dit boek had gelezen. Is mijn liefde voor Simon Snow nog steeds zo groot of zijn mijn gevoelens getemperd?

Simon Snow is een magiër met ongekende krachten die op een magiërsschool in Watford zit, waar de magister aan het hoofd staat. Simon zit ondertussen in zijn laatste jaar en deelt de kamer met Baz, zijn aartsvijand. Tevens vermoedt Simon dat zijn kamergenoot een vampier is. In de magiërswereld is er de laatste jaren heel veel onrust gekomen. Veel families zijn het niet eens met het beleid van de magister en tevens wordt de wereld opgeschrikt door het grootste gevaar die de wereld teistert: de Sleur. Klinkt dit allemaal een beetje bekend? Geen zorgen, Carry On is fanfiction op Harry Potter! Desondanks is Carry On een eigen verhaal op zichzelf.

Carry On wordt verteld vanuit de ik-vorm van verschillende personages, waarbij Baz en Simon de hoofdpersonages zijn. Simon heeft de gewoonte om telkens in de problemen te geraken, vaak tegen zijn wil. (Hihi, Harry Potter heeft dat ook 😉 ) Het eerste gedeelte van het boek is Simon een beetje radeloos, want zijn kamergenoot Baz is niet komen opdagen op school. Simon loopt al die tijd angstig rond, bang voor een complot waarbij Baz hem wil vermoorden. Maar dan komt Simon een mysterie tegen met betrekking tot Baz…

Na het eerste gedeelte waarin Simon het de hele tijd heeft over Baz en waar we Baz leren kennen door flashbacks, ontmoeten we de fameuze Baz eindelijk! Wat een geweldig personage! De interactie tussen Baz en Simon is echt geweldig om te lezen. Vanaf het moment dat Baz in levende lijve is geïntroduceerd wordt al snel duidelijk dat het verhaal vooral draait om de relatie tussen Baz en Simon. En die relatie is zeer goed uitgewerkt in het boek met leuke (veelal hilarische) dialogen tussen de personages.

Titel: Carry On | Auteur: Rainbow Rowell | Uitgeverij: Van Goor | Genre: Young Adult, Fantasy | Pagina’s: 504 | Beoordeling: 4,5/5

De schrijfstijl en de absurditeit van dit verhaal maken dit echt een atypisch boek in mijn ogen. Er is een beetje een kantje af aan dit boek, wat ik er echt aan apprecieer. Ofwel ga je het allemaal belachelijk vinden, ofwel ga je het juist grappig vinden. Ik bedoel maar, de spreuken die voorkomen zijn een beetje … lachwekkend, maar dat ridicule eraan, maakt het boek juist bijzonder.

Toen ik de eerste keer Carry On las, vond ik het een vreemd boek en was ik niet meteen fan van het boek, maar toch hield het boek mij op de een of andere manier in de ban en kon ik het niet wegleggen. Nadat ik het een tijdje heb laten inzinken vond ik Carry On fenomenaal en geniaal. Is mijn mening veranderd tijdens die reread? Niet echt. Het enige minpuntje van het boek is dat het eerste deel zo langdradig is waarin Simon het constant heeft over Baz Baz Baz. Gelukkig werd dat ruimschoots goedgemaakt toen we eindelijk jongeheer Basil leerde kennen! Op het einde zijn de losse eindjes mooi aan elkaar geknoopt met toch nog enkele verrassingen.

Liefs,
Rani

2 reacties op Booktalk | Carry on

    • Ik heb eerst Carry On gelezen en daarna Fangirl, maar ik moet bekennen dat de deeltjes van Carry On niet echt interessant overkwamen in Fangirl, dus ik begrijp je volledig 😉 Hihi, maar wie weet zal Carry On je toch verrassen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.