Wekenlang keken we uit naar de nieuwste Fantastic Beasts film en 13 november was eindelijk de dag aangebroken dat we de film konden zien bij de Fantastic Beasts Marathon. Heel de dag was ik super enthousiast en de avond kon niet snel genoeg naderen naar mijn zin. Goed genesteld in mijn stoel ving de eerste film aan, die – ondanks het feit dat ik die al verschillende keren heb gezien – mij nooit kan teleurstellen. Toen het dan eindelijk 22 uur was, begon The Crimes of Grindelwald en wij zaten op het puntje van onze stoel…

De film is overwegend duister met af en toe de nodige luchtige momenten die worden voorzien door Jacob Kowalski (gotta love him) en de Fantastic Beasts zelf (voornamelijk de Niffler). De film introduceerde enorm veel nieuwe personages, misschien zelfs een beetje te veel personages waardoor de film toch wat gecompliceerd werd. Ik had ook af en toe moeilijkheden om de film te begrijpen terwijl ik mezelf toch beschouw als een Potterhead, dan vraag ik mij af hoe het dan voor mensen is die er amper iets van afweten.

Mijn favoriete personages in deze film waren Newt en Jacob. Jacob zorgde echt voor de luchtige en humoristische momenten in de film. Waarin Newt in de eerste film het hoofdpersonage was, kreeg Newt in deze film een minder belangrijke rol toebedeeld. Aan de ene kant jammer, want ik heb Newt graag, maar aan de andere kant ook begrijpelijk doordat Grindelwald belangrijker werd.

Een bepaalde scène op het laatste vond ik ook echt te langdradig (een scène waar veel magie aan te pas komt), en die bleeeeeeef maar onnodig lang duren. Echt waar, op dat moment zat ik echt verveeld op mijn stoel (Sigrid is op dit moment trouwens letterlijk in slaap gevallen. Kan ook wel te maken hebben met het feit dat het toen 23u30 was). En een bepaald personage deed iets wat totaal niet bij dat personage paste. Echt verrassend was het dan ook weer niet wat er ging gebeuren met dat personage, want er werd de hele tijd op ingespeeld. En dan dé grote ontknoping op het einde! WHUUTTTT? Dat zag ik totaal niet aankomen, waar kwam dat vandaan? Heb ik iets gemist?? Ben ik de naam Potterhead nog wel waardig? Ik hoop dat ze in de volgende film(s) met een heeeeeel plausibele verklaring afkomen, want ik snap echt niet hoe J.K. Rowling dat einde heeft bedacht!

Kortom, na het einde van de film was ik ontzettend teleurgesteld. Waar de eerste film mijn verwachtingen overtrof, was deze film slechts een aftreksel daarvan. Voorlopig wil ik de 2film niet meer opnieuw zien. Dit deel voelde aan als een lange inleiding op de komende films. Ik had misschien te hoge verwachtingen van de film, daarmee dat de teleurstelling hard aankwam. Hopelijk kunnen de volgende films ons wel wat meer smaken.

Liefs,

Rani en Sigrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.