Een paar maanden geleden vloeide het idee voort om een blogpost te wijden aan boeken die Sigrid en ik elkaar aanraden. Sigrid en ik lezen wel vaak dezelfde boeken, maar toch zijn er boeken die de een nog niet heeft gelezen terwijl de ander die hoog aanprijst. Ik heb heel goed nagedacht, heb mijn boekenkast grondig nagepluisd en kwam tot het volgende lijstje met boeken waarvan ik vind dat Sigrid ze toch eens (dringend) moet lezen. Helaas is het toch niet een heel spectaculair lijstje geworden, want diegene die mij kennen, kunnen wel raden welke boeken aan bod gaan komen. #Sorrynotsorry 

Harry Potter van J.K. Rowling

Tja, deze boeken ben ik sinds mensenheugenis (beetje aan het overdrijven hier) aan het aanraden. Maar serieus, ik ben al jaren (een achttal jaren ondertussen?) Sigrid aan het overtuigen deze klassiekers te lezen. En de mirakels zijn de wereld niet uit, want ze is er in bezig, hoeraaaa! Dat weet ik omdat ze de eerste 2 delen van mij heeft geleend en ze was er toch enthousiast over. Kom op Sigrid, nog eventjes en je wordt een echte Potterhead! 😉

Carry On van Rainbow Rowell

Ik weet dat Sigrid geen fan was van Fangirl van Rainbow Rowell, maar dit is echt een totaal ander boek. Ik moet toegeven dat ik niet meteen weg was van het boek, en dat ik het ook niet snapte in het begin. Het leek een totale rip-off van Harry Potter te zijn en was heel vreemd (ik wist niet dat het fanfiction moest voorstellen). Maar op een gegeven moment was ik niet meer weg te slaan van het boek omwille van de originaliteit die erin was verwerkt.

Hof van Doorns en Rozen serie van Sarah J. Maas

Ook hier geen verrassing dat ik deze serie aanraad. Ik weet dat ze deze wil lezen, dus ooit zal het gebeuren (of dat hoop ik toch althans). Deze reeks heeft me echt van mijn sokken geblazen (vooral dan boek 2 is een topper), en ik kan niets anders dan deze serie ophemelen en iedereen aanraden om ze te lezen. De reeks gaat over Feyre die wordt meegenomen naar het rijk van de elfide (een soort van elfen) en daar verstrikt raakt in hun wereld. Ze leert er liefde kennen, maar ook de duistere kant van de elfiden. Heb ik al gezegd dat het tweede deel fenomenaal is en je hart eerst in 100 stukken laat breken en je gewoon niets anders kan dan van Het Hof van Mist en Woede gaan houden en je dat boek voor altijd in je hart gaat koesteren? Dan weet je het nu.

De glazen troon serie van Sarah J. Maas

Ook weer een topper van Sarah J. Maas (ja, ik ben echt een fan van Sarah J. Maas). Een totaal andere reeks dan Hof van Doorns en Rozen, maar net zo verslavend. Celaena werkt in de mijnen en op dag krijgt ze de kans geboden om aan een toernooi mee te doen. De winnaar van het toernooi wordt als de kampioen van de koning gekroond. Terwijl zij in het kasteel verblijft en traint voor het toernooi blijkt dat er duistere krachten in het kasteel aanwezig zijn.

Ik heb niets anders dan ontzag voor Sarah J. Maas voor het bedenken van deze serie. Je merkt wel dat ze als schrijfster gegroeid is doorheen de serie, maar de ingewikkelde verhaallijnen en de personages zo uitwerken, amai! Ik kan echt niet wachten tot het laatste deel!

Illuminae serie van Jay Kristoff en Amie Kaufman

Een 3-delige serie die niet op een traditionele manier wordt verteld, maar door middel van chatberichten, videobeelden en nog allerlei manieren. Gevatte personages en een Artificial Intelligence? Hell yeah! De vele plottwists en de orginele manier van vertellen zullen ieder zeker bekoren!

 De naam van de Wind en De angst van de wijze van Patrick Rothfuss

De crème de la crème van high fantasy. Menig lovende recensies zijn hierover geschreven en de Naam van de wind heeft maar liefst een gemiddelde van 4.55 sterren op Goodreads. Ik kan er niet veel over zeggen, buiten dat het gaat om een buitengewone jongeman die in allerlei onmogelijke situaties terecht komt. Maar opgepast! Eenmaal je begint in deze reeks, smacht je naar meer, maar helaas is het derde deel nog onderweg. Ik wacht ondertussen al 5 jaar op dat laatste deel…

Natuurlijk raad ik deze boeken aan iedereen aan, maar ik hoop van harte dat Sigrid mijn favoriete boeken ooit (lees: asap!) gaat lezen. But don’t feel the pressure ;).

Liefs,

Rani

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.