Enkele weken geleden kondigde Celebrate Books aan dat ze over enkele maanden zullen stoppen met het bedenken en leveren van boekboxen. Jammer, want zij waren de enige boekbox in België en Nederland. Of niet? Plots kwam ik uit op de website van BOOX, jawel, een nieuwe boekenbox! Ik kon het niet laten om de box te bestellen. Kijken jullie mee wat erin zat?

BOOX werkt een beetje anders dan Celebrate Books: je kan namelijk kiezen welk genre boek je wilt in je box: een roman, een thriller of een fantasy/YA boek. Leuk! Uiteraard worden ook de goodies aangepast aan de box. Nu heb ik wel gelezen dat ze aan het concept gaan sleutelen en de website er binnenkort dus een beetje anders zal uitzien. Ik kon echter wel nog kiezen uit de drie genres en daarom koos ik voor fantasy/YA.

Toen ik de website opende en de beschrijving van de box las, twijfelde ik een beetje. Uit de uitleg kon ik écht niet afleiden welk boek er in de box zou zitten! Ik stuurde een mailtje naar de Facebookpagina van BOOX en kreeg bijna meteen een heel vriendelijk antwoord terug. Toch kreeg ik niet genoeg informatie om het boek te kunnen achterhalen. Maar ze zei ook dit: “ik wil je niet onder druk zetten… maar er is nog maar één box beschikbaar!” Ja lap! Die spanning kon ik niet aan en dus heb ik de box maar besteld. Ik had me nochtans voorgenomen geen boeken(boxen) meer te bestellen, omdat ik al teveel boeken heb op mijn TBR-stapeltje. Maar hey, alles voor de blog, right?

Toen de box gisteren aankwam, kon ik dan ook niet wachten om de box uit te pakken. Dit is wat ik zag toen ik de box opende: het uitleg- en visitekaartje van BOOX en een sticker. Gauw verder uitpakken!

Nadat ik het schuimplastiek aan de kant had geveegd en wat goodies eruit had gevist, zag de box er zo uit. Helaas kon ik niet te lang treuzelen, omdat ik ook naar mijn werk moest vertrekken. Dus besloot ik om de goodies pas beter te bekijken als ik zou thuiskomen en direct het boek uit te pakken. Ik weet dat het boek meestal niet als eerste wordt getoond in een unboxing, maar ik kon écht niet wachten! Dus jongens, hier komt-ie:

JAAAAA! OMG, JAAAAA! – Dat is wat ik als eerste dacht, want dit boek stond wel op mijn verlanglijstje, hoewel ik niet per se de intentie had het te kopen. Als tweede dacht ik: “Huh, wacht even. Dit was toch een fantasybox? Geen wonder dat ik het boek niet kon raden!” Uiteraard wist ik dat dit boek deze maand zou verschijnen, maar omdat Benjamin Alire Sáenz bij mijn weten geen fantasy schrijft, had ik dit boek geschrapt van de mogelijke kanshebbers. Ach ja, ik ben meer dan blij met het boek, dus ik ga daar niet over klagen. Dat komt later in deze post…

Dan: de goodies. Die heb ik vandaag pas beter kunnen bekijken, omdat het gisteren wat laat werd en ik dan toch geen mooie foto’s zou kunnen maken. Het notitieboekje lag helemaal bovenaan. Het is een typisch item voor in een boekenbox, maar ik vind dit boekje best wel mooi en schattig.

Dit opgerolde briefje viel me meteen op. Het blijken de instructies te zijn voor de andere twee goodies in de box. Die twee andere goodies zijn…

 … een steen. Oké. En…

… een stukje hout. Het ruikt een beetje vanille-achtig, maar volgens de instructienota is het “Palo Santo”-hout, helemaal uit Peru. Fancy, hoor. Je moet het opbranden en de slechte energie zo verdrijven uit je huis. De steen is trouwens een rozenkwarts (dat wist ik stiekem al) en wanneer ik me slecht voel, moet ik de steen op mijn hart leggen. Volgens die instructienota, dus.

Wanneer ik de hele buit bij elkaar leg, ziet dat er zo uit. Wauw. De box kostte 30€ + 5€ verzending. Het boek apart kost 20€. Dat wil zeggen dat ik dus 15 euro heb betaald om een stukje hout, een steen en wat papierwerk bij mij te laten leveren. Ik kan wel huilen: dit is toch niet serieus? Ik bestelde bij BOOX, net omdat er in hun vorige box heel wat leuke spulletjes zaten: thee, badzout, lippenbalsem. Echt de dingetjes die ik leuk vind, weet je wel. En nu krijg ik een stuk hout en een steen! Even dacht ik zelfs dat er bij mijn box iets was misgelopen en de postbode de leukste goodie gewoon uit mijn box had gestolen. Na wat rondgekeken te hebben op Instagram, heeft iedereen toch echt wel deze inhoud ontvangen. Ben ik dan de enige die zo teleurgesteld is?

CONCLUSIE

Ik had echt heel graag een positieve review over BOOX willen schrijven, omdat ik het tof vind wanneer mensen iets ondernemen in de boekensector in Nederland of Vlaanderen. Die mensen wil ik net steunen! Omdat ik wist hoe de vorige box eruit zag en het contact via Facebook zo vriendelijk was, had ik echt wel een goed gevoel bij BOOX. En over de inhoud van de box ben ik dan ook uitermate verrast. Wat het boek betreft is dat een positieve verrassing, wat de goodies betreft (helaas) een negatieve verrassing. Voorlopig ga ik geen Nederlandstalige boxen meer bestellen, ik ben echt al teveel teleurgesteld geweest ondertussen. Of ben ik een zeurpiet en heb ik teveel noten op mijn zang? In dat geval ga ik mijn geest maar even zuiveren en een rozenkwarts op mijn hart leggen…

Liefs

Sigrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.