Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets niet boeken gerelateerd heb gepost (ook al zijn veel van onderstaande series – of allemaal? – gebaseerd op boeken). Ik heb altijd iets gehad met historische films/series. De schitterende kostuums, de ingewikkelde kapsels, de knappe mannen (en vrouwen) en ook de prachtige decors laten mij altijd wensen dat ik door de tijd kan reizen. Van kinds af aan was ik verzot op Pride and Prejudice en The Duchess en de laatste jaren is het vooral Outlander die mij doet dromen van een reis naar de Schotse Highlands. Maar goed, wanneer ik ooit de tijd vind, wil ik zeker deze series kijken!

The Handmaid’s Tale

Ok, technisch gezien valt The Handmaid’s Tale niet onder ‘historisch’, maar onder dystopian, maar ik wou deze serie toch vermelden. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood en heeft zelfs een Emmy gekregen! Bekijk zeker de trailer, want toen ik de eerste keer de trailer had gezien was ik direct geïntrigeerd!

Versailles

De drama en al die intriges, olala! Ik denk dat de trailer wel duidelijk maakt waar het over gaat. 😉

The Tudors

The Tudors is al een oudere reeks in vergelijking met de vorige 2. Deze serie gaat over het leven van koning Henry VIII van Engeland. Vroeger stond deze serie op Netflix, maar helaas heeft Netflix ze er een tijdje geleden van afgehaald.

The Borgias

The Borgias gaat over de Pauselijke Staat eind 15e eeuw, begin 16e eeuw. De serie volgt de Borgias familie en ook hier kun je raden dat er veel intriges te pas zullen komen, verraad en vooral veel drama!

Medici: Masters of Florence

Ik geloof dat ik voor het eerst van deze serie vorig jaar heb gehoord toen het seizoen van Game of Thrones gedaan was en deze serie had meteen mijn interesses gewekt. Helaas ben ik er nog altijd niet aan toe gekomen om deze te bekijken. Deze serie gaat – jaja, je kunt het al raden – over de familie Medici in het Italië van de 15e eeuw. Ennnn, de enige echte Robb Stark van Game of Thrones speelt hierin mee.

Poldark

Poldark, ook over deze serie heb ik veel goeds gehoord maar ook hier weer komt het er niet van om deze te bekijken. Deze serie is meer romantisch in vergelijking met de anderen en het verhaal speelt zich af rond de soldaat Poldark die terug thuis komt na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Victoria

En ja, hier is het ook niet moeilijk om te raden waar Victoria over gaat: namelijk over koningin Victoria, surprise!

Heel veel van deze series (Poldark, Victoria, The Medici,…) waren op tv geweest de voorbije jaren, maar door redenen vergeet ik ze ofwel op te nemen ofwel kom ik pas enkele weken later tot de vaststelling dat de serie mij wel interessant lijkt. Voeg daar ook aan toe dat ik niet een echte tv-kijker ben, maar echt voor Netflix ben en dan krijg je gemiste opportuniteiten! Maarrrrr, ooit lukt het mij om deze pareltjes te bekijken. Hoog op mijn lijst staan trouwens The Handmaid’s Tale, Poldark, en The Medicis.

 

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.