Ik had dit jaar maar 1 voornemen: namelijk 50 boeken lezen. Voor de een lijkt het weinig, voor de ander veel, maar voor mij leek het voornamelijk haalbaar. Maar is het mij nu echt daadwerkelijk gelukt of moet ik nog een tandje bijsteken om het te halen?

Ik zal er geen doekjes om winden: IK HEB HET GEHAALD! Op 24 december heb ik mijn 50e boek van het jaar gelezen en het voelt toch wel fijn om deze mijlpaal te hebben gehaald, want vanaf nu heb ik nauwelijks nog tijd om te lezen. Het 50e boek dat ik heb gelezen was trouwens Pride & Prejudice, wat zeker de perfecte afsluiter van het jaar was!

Eerlijk gezegd, een paar weken terug zou ik niet hebben kunnen voorspellen dat ik het alsnog zou halen want ik zag het niet meer echt zitten. Toen heb ik de knoop doorgehakt en een beetje vals gespeeld: ik heb besloten om Opgesloten- The Jewel te lezen, dat amper 91 pagina’s telt. Het boek stond al meer dan een jaar in mijn kast, dus het moest er toch ooit van komen om het te lezen was mijn argument. Op 1 dag had ik het uitgelezen en toen kon ik terug opgelucht adem halen want ik zat terug op schema volgens Goodreads.

Hoe zit het nu verder? Wel, op het moment ben ik Kraai & Koninkrijk aan het lezen, maar deze ga ik niet meer kunnen uitlezen voor het einde van het jaar. Voor 2018 heb ik een tijdje staan twijfelen hoeveel boeken ik zou lezen, want ik wou het aantal boeken verlagen naar 45 of 40 opdat ik mij niet meer zou moeten haasten om te lezen. Maar ik denk dat ik nog altijd gewoon ga proberen om volgend jaar 50 te behalen en als het niet lukt, so be it!

Ik wens jullie alvast een spetterend 2018 toe met veel boekplezier!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.