Netflix, het is een heuse verslaving. Alhoewel ik wel moet toegeven dat ik minder series kijk omdat ik het zo druk heb, maar dat terzijde. Vandaag ga ik het hebben over series die meer aandacht verdienen (naar mijn persoonlijke bescheiden mening). Ik vind het een beetje jammer dat er altijd een hype is rond bepaalde series zoals Stranger Things, 13 Reasons Why en Riverdale, terwijl andere series links worden gelaten die zeker ook hype-waardig zijn. Vandaar dat ik jullie mijn ondergewaardeerde series loslaat op de wereld. 

The 100

Beginnen doe ik met The 100. Vorig jaar rond december ontdekte ik deze serie. Dit is een post-apocalyptische serie die gaat over 100 jongeren die terug op aarde komen na 97 jaren in de ruimte hebben te geleefd door een nucleaire oorlog op aarde. Het is nu aan hen om te zien overleven op aarde. Ik heb de eerste 3 seizoenen zitten bingewatchen op (ik denk) 3 weken tijd, woeps. Ja, ik zeg 3 seizoenen, want toen ik rond december deze had gekeken waren er nog maar 3 seizoenen uit. Rond april kwam het vierde seizoen uit, maar deze kon ik helaas niet in 1 keer bingewatchen want er verscheen telkens 1 aflevering per week van. Deze serie zit echt vol met verrassingen en je weet nooit waar je aan toe bent.

The OA

Dit is echt een geheimzinnige serie en liet me ook een beetje denken aan Stranger Things. Deze serie gaat over een vrouw die na een verdwijning van 7 jaar opeens terug opduikt. Het opmerkelijke is echter dat ze terug kan zien terwijl ze vroeger blind was. Ze verzamelt enkele mensen rondom zich aan wie ze haar verhaal vertelt waar ze de afgelopen jaren is geweest. Deze serie is echt fenomenaal en zoiets had ik nog nooit gezien. Vooral het einde was verbluffend geniaal gevonden en liet me achter met een immens wow-gevoel.

3%

Deze Braziliaanse serie gaat over een wereld waar enkel 3% van de bevolking in rijkdom voorspoed leeft. Elk jaar wordt er Het Proces georganiseerd die de kans geeft aan 20-jarigen om toe te treden tot die 3% elite door middel van psychologische, fysieke en emotionele tests. Enkel 3% van de kandidaten wordt op het einde van de rit toegelaten om tot de elite klasse te behoren. Je kan je al voorstellen dat de competitie echt moordend is want kandidaten willen koste wat het kost slagen. Een heel diepe serie die ongelijkheid in de wereld aankaart.

Orphan black

Orphan Black is toch een bekendere serie, maar ik wou hem toch eventjes vermelden. Het is een sci-fi serie over Sarah Manning die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger. Algauw ontdekt ze dat ze eigenlijk klonen heeft verspreid over de wereld. Meer kan ik er echt niet over zeggen, maar deze serie is echt bloedstollend met de nodige portie humor. En goed nieuws, de serie is helemaal ten einde, dus je kan nu gewoon beginnen te bingewatchen zonder een jaar op een volgend seizoen te wachten. Waar wacht je nog op?

Sense8

Ook deze serie is wat bekender maar toch wou ik ook hier mijn liefde voor Sense8 uiten. Acht mensen in de wereld zijn met elkaar verbonden waardoor ze gevoelens en zintuigen met elkaar kunnen uitwisselen. Dit leidt soms tot hilarische en awkward momenten. Alleen wordt er op hen gejaagd en de tijd dringt om de vijand te slim af te zijn… Het jammere is dat na 2 seizoenen deze show gecancelled is (snif snif) terwijl seizoen eindigde met een enorme cliffhanger. Maar ik heb opgevangen dat ze een speciale Christmas aflevering aan het maken zijn, dus dat is toch een troost.

Zo, ik heb jullie genoeg voer voorzien om de komende tijd te bingewatchen. Veel plezier met kijken! 😉

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.