Enkele maanden geleden verscheen Magisch, een YA-verhalenbundel waar verschillende Vlaamse en Nederlandse auteurs aan mee werkten. Rani en ik hadden het geluk om een recensie-exemplaar te bemachtigen! (Dankjewel, Vanessa!) Ben je benieuwd wat we ervan vonden? Klik dan snel verder!

Het basisidee van Magisch, is dat elke auteur een YA-kortverhaal schrijft met een magisch kantje eraan. Wat die invulling van “magisch” precies is, hangt af van auteur tot auteur. In het ene verhaal komen de doden weer tot leven, in het andere bezit de natuur bijzondere krachten. In totaal bevat de bundel negen kortverhalen. Sommige daarvan konden ons meer bekoren dan andere. Zo vond ik Silvanima van Isabel Peters erg teleurstellend: de gebeurtenissen zijn te extreem en gebeuren dan ook nog eens allemaal op hetzelfde moment. Dat kwam ongeloofwaardig over en deed de originele insteek van het verhaal teniet. Gelukkig hadden we ook onze favorieten!

Rani’s favorieten

Hart van goud door Mascha Schoonakker
Dit was een super verhaal! Iedereen in deze wereld heeft, letterlijk, een hart van glas. Helaas is een gebroken hart dus ook mogelijk. Dat ondervindt het hoofdpersonage, die een oplossing tracht te zoeken en zo op enkele goedbewaarde geheimen stuit.

Exodus door Jen Minkman
Het laatste verhaal van de bundel sluit af met een knaller! Sarah wacht op haar tante zodat ze van aarde kunnen vertrekken naar een beter leven. Het einde was zo’n complete verrassing en heeft me helemaal van m’n sokken geblazen.

Mijn favorieten

De Lazarusprijs door Vanessa Gerrits
Wat de Lazarusprijs precies is, blijft zowat het hele verhaal een beetje vaag. Net zoals de nieuwe inwoners in het dorp die de Lazarusprijs betaald hebben… Je zal zeker niet teleurgesteld zijn door het originele concept én het creepy kantje op het einde!

Vergeten door Daniëlle Dijkstra
Vergeten deed me op een of andere manier een beetje denken aan de Fallenreeks van Lauren Kate, maar dat stoorde me totaal niet. Fallen vond ik ook een mooie reeks, dus misschien vond ik Vergeten daarom net zo fijn om te lezen. Vergeten is romantisch, schattig en natuurlijk heel erg magisch.

Conclusie

Magisch is eigenlijk het ideale boek voor mensen die niet veel tijd hebben om dikke boeken te lezen. Je kan immers snel een verhaal lezen, dan weer even iets anders doen, en een week later verdergaan met het volgende verhaal. In een bundel van negen auteurs, kan niet elke schrijfstijl je even hard aanspreken, maar over het algemeen was het boek erg fijn om te lezen. Rani en ik geven allebei vier sterren aan deze bundel!

xoxo
Sigrid

P.S. Ondertussen is Magisch al een tijdje op de boekenmarkt, maar er is alweer een nieuwe YA-verhalenbundel gepubliceerd door Vlaamse en Nederlandse auteurs: Wonderland. Die bundel bestaat uit romantische kerstverhalen. Snel op het verlanglijstje zetten dus! Wonderland is bovendien geïllustreerd door Emmy van Ruijven én een van de verhalen heeft een “Sigrid” als hoofdpersonage. Hoe cool is dat?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.