De herfst is in het land! Bij de herfst denk ik spontaan aan warme chocomelk drinken met veel slagroom én met een boek in de hand. Helaas betekent de herfst ook dat het weer druk gaat worden met school, dus hele dagen lezen gaat er niet inzitten. Ik heb voor mezelf een heel bescheiden TBR stapel opgesteld die ik hoop te kunnen lezen de komende maand(en). Ik heb een lijst van 4 boeken gemaakt die ik allemaal op het Boekenfestijn hebt gekocht (dus eigenlijk is het ook een soort boek haul). Op naar mijn herfst TBR!

Het Rosie Project van Graeme Simsion

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is super intelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.

Dit boek heb ik gekocht op aanraden van Sigrid omdat zij zei dat ze er al goede dingen over had gehoord. Ik had al een paar keer dit boek op sociale media zien voorbijkomen, maar had geen flauw benul waar het over ging tot ik de achterflap op het boekenfestijn had gelezen. Klinkt alvast veelbelovend en romantisch en hopelijk zit er ook een portie humor in.

Het bottenzeisoen van Samantha Shannon

Het is het jaar 2056. Scion, dan de touwtjes in handen, beschouwt helderziendheid als een plaag en wil alle zieners uitroeien. De negentienjarige Paige Mahoney werkt in de Londense onderwereld, in de wijk Seven Dials, voor een mime-lord genaamd Jaxon Hall, een criminele helderziende. Paige is een droomdoler, een helderziende die anderen via droombeelden kan voelen. In het Scion van 2056 pleegt ze alleen door te ademen al hoogverraad. Het regent op de dag die haar leven zal veranderen. Ze wordt aangevallen, gekidnapt en getransporteerd naar Oxford, de stad die al tweehonderd jaar gezocht wordt. Daar ontmoet ze Warden, een Refaïet met een donkere huid en grote gele ogen. Hij is het mooiste en meest beangstigende wat ze ooit heeft gezien – en hij zal haar uiteindelijk beschermen.

Ik had nog nooit van de schrijfster noch van het boek gehoord, maar de achterflap klonk veelbelovend en dit lijkt mij ook het perfecte herfst boek: een fantasyboek met veel mysterie.

De mime orde van Samanthe Shannon

Dit is het vervolg van het bottenseizoen, dat kon ik toch niet laten liggen? En er was ook een promotie en dat heeft deze aankoop natuurlijk ook gerechtvaardigd ;). Ik ga de tekst van de achterflap er niet bijzetten, want anders spoil ik misschien nog het boek en ik wil mezelf ook geen spoilers geven.

 

 

 

The sin eater’s daughter van Melinda Salisbury

Ik geloof dat ik dit boek ook op aanraden van Sigrid heb gekocht (wat doe je me toch aan?). Dit boek heeft trouwens echt een mooie kaft, een beetje duister en ook heel mysterieus.

I am the perfect weapon.

I kill with a single touch.

Twylla is blessed. The Gods have chosen her to marry a prince, and rule the kingdom. But the favour of the Gods has its price. A deadly poison infuses her skin. Those who anger the queen must die under Twylla’s fatal touch.

Only Lief, an outspoken new guard, can see past Twylla’s chilling role to the girl she truly is.

Yet in a court as dangerous as the queen’s, some truths should not be told…

Met deze boeken hoop ik de schooldagen en de alsmaar koudere dagen te overleven! De meerderheid van de boeken zijn fantasy, en persoonlijk vind ik dat genre echt bij de herfst passen. Eerlijk gezegd hoop ik dat ik meer boeken kan lezen, maar deze TBR is heel realistisch opgesteld. Ik weet niet of ik aan mijn Goodreads challenge van 50 boeken ga geraken dit jaar, maar sommige boeken van deze stapel zien eruit als quick reads (Het Rosie project en The sin eater’s daughter), dus ik houd de moed er in!

Welke boeken willen jullie deze herfst zeker lezen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.