Het was al jaren geleden dat ik De onverklaarbare logica van mijn leven las en ik vond het een prachtig verhaal. Maar met de tijd vervagen herinneringen en enkele maanden geleden besefte ik  dat ik mij niets meer van het verhaal kon herinneren en dat het dringend tijd was dat ik nog eens in het boek dook. En zo geschiedde…

Het verhaal opent met de zeventienjarige Salvador die aan zijn eerste dag begint van zijn laatste jaar middelbare school. Wanneer zijn gedrag begint te veranderen, wordt hij geconfronteerd met zijn bestaan in de wereld. Hij is geen vechtersbaas, maar wanneer hij meerdere keren agressief wordt begint hij meer en meer na te denken over zijn afkomst. Sal is als Amerikaanse jongen opgegroeid door zijn Mexicaanse homoseksuele vader. Maar is zijn pas geopenbaard agressief gedrag een genetische eigenschap van zijn biologische vader die hij nooit heeft gekend? Of is hij gewoon zichzelf? Samen met zijn vrienden en vader probeert hij te achterhalen wie hij nu écht is. 

Net zoals in Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum hanteert Benjamin Alire Sáenz een simpele maar o zo prachtige schrijfstijl. Hij heeft gewoon een manier met woorden waardoor je de zinnen iedere keer opnieuw wilt proeven en geen genoeg van kunt krijgen. 

Alle personages zijn mooi uitgewerkt met aandacht voor details waardoor ze allemaal heel realistisch overkomen. De relaties tussen alle personages zijn zo hartverwarmend, waarbij de focus ligt op vriendschap en familie. Verwacht je dus niet aan romantiek want daar ligt de essentie van het verhaal niet. In dit verhaal staat de ontdekkingstocht naar identiteit centraal. Sal zoekt uit wie hij is samen met zijn vrienden en zijn vader. Het verhaal heeft geen duidelijk plot, maar wordt gedreven door de personages en hun relaties onderling. 

Titel: De onverklaarbare logica van mijn leven | Auteur: Benjamin Alire Sáenz | Uitgeverij: Blossom Books | Genre: young adult, contemporary | Pagina’s: 428 | Beoordeling: 4,5/5

Met De Onverklaarbare logica van mijn leven heeft Benjamin Alire Sáenz weer een fantastisch boek weten te creëren. De poëtische schrijfstijl is om van te smullen. Moeilijke thema’s zoals ziekte en dood zijn op een toegankelijke, maar toch hartverscheurende manier weergegeven. Het feit dat dit boek rond liefde draait, maar niet op een romantische manier is bovendien iets wat ik niet vaak ben tegenkomen in YA boeken en ik echt tof vind. De Onverklaarbare logica van mijn leven laat je een rollercoaster van emoties beleven en is een aanrader voor de liefhebbers van Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.