August slipped away into a moment in time. Met droefheid neem ik hierbij afscheid van de maand augustus, snif snif. Afgelopen maand vloog weer voorbij en ik kan het nauwelijks nog bevatten dat september al weer begonnen is! Soit, ik had gelukkig wat verlof en heb een beetje kunnen lezen. Laten we eens van dichterbij bekijken wat ik zoal heb verslonden.

In 2024 probeer ik enkele series helemaal uit te lezen. Zo ook de Vervloek-serie van Brigid Kemmerer. Ik las al reeds de eerste 2 delen, maar aan het slotdeel was ik nooit toegekomen. De serie is thans al enkele jaren vervolledigd, dus tijd om deze eens van mijn lijst te schrappen. In juli herlas ik al het eerste deel, in augustus de rest van de serie. Op zich heb ik wel van de boeken genoten, maar echt hoogstaande fantasy is het niet. Een uitgebreide recensie van deel 3 zal nog wel volgen.

Nog een serie die ik las was de Heartstopper-serie van Alice Oseman. Ok, deze serie is nog niet helemaal volledig, maar deel 5 had ik nog steeds niet gelezen en zat al maanden te schreeuwen om mijn aandacht. Ik vind Heartstopper een leuke fluffy serie, al kan ik soms het gevoel niet wegsteken dat ik er misschien een beetje te oud voor ben? Mocht ik 10 jaar jonger zijn, had ik deze waarschijnlijk direct 5 sterren gegeven.

Het leesclub boek voor de maand augustus was Als wij schurken waren van M.L. Rio en ik vond deze echt geweldig! De dark academia setting, de personages, de Shakerspeare referenties,… Ik was er gek van! Ook van deze zal er een recensie volgen!

Tot slot las ik The Slow Regard of Silent Things van Patrick Rothfuss. In dit boek volgen we het personage Auri… ja, wat doen eigenlijk? We volgen haar in het Underthing terwijl ze de verschillende ruimtes bezoekt. Oh, en ze maakt een kaars. Daar worden meerdere pagina’s aan gewijd. Het feit dat Rothfuss al waarschuwt om dit boek niet te kopen en dat dit een vreemd verhaal is, deed mijn wenkbrauwen al fronsen. Hij had gelijk. Dit is een vreemd verhaal. Op zich niet erg, maar wat het ergste was dat dit verhaal saaaaaaai is. Slaapverwekkend saai. Ik heb mij door de 159 pagina’s moeten sleuren. Kom op Patje, breng nu gewoon eens deel 3 uit! Mijn geduld is op na meer dan een decennium wachten!!

Met 9 gelezen boeken (ok, waarvan 5 graphic novels zijn), kan ik niet klagen van augustus. Jammer dat er een boek enorm tegenviel, gelukkig was de rest leuker. Ondertussen heb ik dit jaar 26 boeken gelezen en sta ik 7 boeken achter volgens Goodreads. Gaat een leessprintje in september lukken om mijn schade in te halen? Ik betwijfel het, maar we zullen zien!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.